Misterija smrti Lakija iz Borče: Saradnju sa Dačom platio životom kod Čikaga, a robijao pogrešan ubica

15.03.2024

08:00

0

Autor: 24sedam

Nenad Lazić Laki ubijen i bačen u jarak

Misterija smrti Lakija iz Borče: Saradnju sa Dačom platio životom kod Čikaga, a robijao pogrešan ubica
Copyright Profimedia

Telo Nenada Lazića Lakija, prijatelja Dalibora Dače Ristića i njegovog klana iz Borče, pronađeno je na livadi kraj nehigijenskog naselja "Čikago" u Padinskoj skeli. Ubicu je uhapsila policija, on je robijao pet godina, ali ga je na kraju oslobodio Apelacioni sud zbog nedostatka dokaza. 

Tako je Lazićeva smrt stavljena sa strane u policijskim dosijeima, odnosno za njih je bila rešena. Ali, za sud je ostala i dalje nepoznata.

Lazić je u 29. godini pronađen mrtav, sa nekoliko rana od metaka u grudima. Pronašli su ga stanari oko devet sati 15. marta 2012. Navodno, nekoliko sati ranije su i čuli pucnjavu. Odmah se znalo da je motiv ubistva neraščišćeni račun u ilegalnim poslovima. 

Dva sukobljena klana

Ubijeni Borčanac je već imao dosije u MUP-u, ali je bio u dobrim odnosima sa Daliborom Dačom Ristićem, osumnjičenim trgovcem drogom i narkoticima, koji je u tom trenutku bio pet meseci u bekstvu. Ovaj odnos je, očigledno, i smetao u Borči jer su Laki i Dača bili u dva sukobljena klana.

Lakijev ubica - M. J. (46) iz Padinske skele, uhapšen je već istog meseca. Posle sudskog postupka u Višem sudu u Beogradu, 15. maja 2017. godine, usledila je presuda. Osuđen je na 17 godina zatvora. Njegov saučesnik M. S. je osuđen na godinu i po zatvora jer je pomagao M. J. da sakrije pištolj kojim je navodno izvršio krivično delo.

Ali, marta 2018. Apelacioni sud je oborio presudu, i to zbog nedostatka dokaza. Pravosnažno su oslobođeni optužbi M. J. i njegov "saučesnik" M. S.

Sedam kilograma heroina nedeljno

- Izvedeni dokazi, potvrda o oduzetim predmetima, zapisnici o pretresanju stana i sa uviđaja, kao i nalaz i mišljenje sudskih veštaka i iskazi svedoka, ne ukazuju sa nesumnjivom sigurnošću da je M. Jovičić ubio Lazića - obrazložio je presudu Apelacioni sud.

Lazić je novembra 2009. godine uhapšen sa velikom grupom koja se teretila za reketiranje,  pljačke i dilovanje droge. Pojedini članovi su se dovodili i u vezu sa određenim likvidacijama u Beogradu. Ipak, tokom ove policijske akcije uspeo je da pobegne, ali je kasnije osuđen. Ova grupa je, prema procenama, nedeljno u Beogradu prodavala sedam kilograma heroina. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike