Sinove otrovali etanolom: Stigao toksikološki nalaz o deci Lava i Martine (FOTO)

14.03.2024

14:20

0

U krvi nisu pronađeni tragovi pesticida

Sinove otrovali etanolom: Stigao toksikološki nalaz o deci Lava i Martine (FOTO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Lav (25) i Martina (23) Petrović Suvajdžić krivi su za smrt dvojice sinove od jedne i tri godine u iznajmljenom stanu u Petrovaradinu, pokazali dosadašnji rezultati istrage koja je obuhvatila toksikološke nalaze obdukcije dece.

24sedam/Katarina Mihajlović
Tela dečaka pronađena u Petrovaradinu

- Toksikološki nalazi pokazali su da je u telima dečaka, pored još nekih supstanci, bilo i etanola koji bi mogao verovatno da bude uzrok smrti dece, a ne neki pesticidi kao što se na početku sumnjalo jer ih i nema ni u tragovima u rezultatima obdukcije. Ipak, i te druge supstance su mogle da prouzrokuju smrt tako da se još veštači koliki je procenat nađen u telima i koliko je mogao štete da nanese deci s obzirom na koncentraciju i uzrast i težinu mališana - priča za "Blic" sagovornik upoznat sa istragom koja je u toku.

Dodaje da je istragom utvrđeno i da u ovom zločinu nije učestvovala "treća osoba" ali da se sa sigurnošću ne može utvrditi da li su roditelji zajedno ili pojedinačno otrovali decu.

24sedam/Katarina Mihajlović
Martina sa sinovima sahranjena u Bačkom Petrovu

Lav i Marina počinili su nezamisliv zločin u petak, 1. marta. Prvo su u iznajmljenoj kući u Petrovaradinu otrovali dvojicu sinova, a zatim otišli do novosadskog naselja Liman 2. Tu su, sa 17. sprata solitera, držeći se za ruke, skočili u smrt. Deca su sahranjena sa majkom u njenom rodnom Bačkom Petrovcu, a Lav na Novom groblju u Beogradu.

Za bračni par navode da su bili povučeni, bez komunikacije sa komšijama i da su godinama unazad bili u žestokom sukobu sa najbližom familijom. Kruže priče o okupljanjima ljudi u crnom u iznajmljenom stanu u kom su živeli u Petrovaradinu odakle Martina nije ni izvodila decu. Sada se pojavljuju nove priče o Lavu: da je bio čudan, asocijalan i povučen više, ali ni da decu nije vodio kod lekara. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike