"Kičma mi je polomljena, bio mi je kao rođeni sin!": Trener ubijenog MMA borca skrhan od bola - ne verujem nikome, danima ne spavam

28.02.2024

22:26

0

Ćosić je naveo da se prava istina još uvek ne zna, te da se nada da će istraga otkrivi sve detalje

"Kičma mi je polomljena, bio mi je kao rođeni sin!": Trener ubijenog MMA borca skrhan od bola - ne verujem nikome, danima ne spavam
Stefan Savič - Copyright Printscreen/Youtube/Triangle TV/ATA Images

"Nikome ništa ne verujem, čekamo zvanične informacije", rekao je Borislav Ćosić, trener ubijenog MMA borca Stefana Savića (23), srpskog reprezentativca i osvajača bronzane medalje na svetskom prvenstvu. 

Ćosić je naveo da se prava istina još uvek ne zna, te da se nada da će istraga otkrivi sve detalje. 

- Znam samo da je bio sam u tom trenutku, sam im se i suprotstavio. Epilog događaja je da njega više nemamo. Danima ne spavamo - navodi on. 

Printscreen/Instagram/Arenafighttv/R.Z./ATAImages
 

Kako on ističe, od kobnog događaja "kičma mu je polomljena i emocije mu se mešaju".

- Bio mi je kao dete, kao rođeni sin. Odrastao je u mojoj kući, tu je skoro živeo, tu mu je bila baza. Ovde smo provodili vreme, slavili rođendane, tu je trenirao i obitavao. Bukvalno sam mu bio kao drugi otac, a on meni kao dete. Psihu je razvio ovde. Hteo je da bude sportista, ali se ja nisam slagao sa tim. Na kraju sam stao iza njega, a on je to opravdao činjenicom da se brzinom svetlosti popeo na najviši mogući nivo - kazao je trener MMA borca.

Imali ozbiljne planove

Printscreen/Youtube/MMA Institut
 

Ćosić navodi da su Stefan i on imali ozbiljne planove.

- Stremili smo ka tome da dođemo do svetskog zlata, pa da posle uđe i u neki profesionalizam. Želeo je da otvori veliku teretanu gde bi živeo, radio ono što voli i trenirao. Svetska organizacija ga je spremala kao zaštitno lice za promotivne spotove na svetskom nivou. On je bio atraktivan čovek i borac, koji nije prezao ni od čega, čovek koji nije krio strah i koga je publika volela. Razni MMA savezi i predstavnici klubova su došli da se oproste od Stefana. To vam sve govori - rekao je trener o Stefanu.

On ističe da je Stefan bio pošten, pravedan i pravdoljubiv.

- Branio je slabije. Da ne pomislite da sada to pričam zato što je bio naš, ne. On je takav bio zaista. Nije bio pokvaren, zao. Nije voleo ugnjetavanja - objašnjava trener. 

Za Stefanovo ubistvo saznao sutradan

Printscreen/Youtube/MMA Savez Srbije
 

Ćosić ističe da je za Stefanovo ubistvo saznao u nedelju ujutru.

- Pozvao me je njegov drug i rekao da je Stefan ubijen. Dalje ne znam više ništa. Usledio je šok, nespavanje i oproštaj od našeg Stefana - navodi Borislav Ćosić.

On dodaje da je mladić, koji je prišao da pomogne Stefanu, nakon što je i sam zadobio povrede, heroj.

- Svaka mu čast. On nije poznavao našeg Stefana, već je prišao i pokušavao da mu pomogne, ali su se napadači vratili i krenuli da ga ubadaju. On je sada dobro, mi ćemo uraditi sve da mu pomognemo jer je on junak, on je heroj. Odstranjeni su mu neki organi. Mogao je život da izgubi, goloruk je stao pred njih i branio našeg Stefana - zaključio je trener ubijenog MMA borca, Borislav Ćosić.

Podsetimo, reprezentativac Srbije Stefan Savić (23), osvajač bronzane medalje na svetskom prvenstvu u MMA, ubijen je nakon što su mu napadači zarili nož u srce posle svađe na Dorćolu u Beogradu.

Za ovaj krvavi pir osumnjičeni su Vasilje Gačević (23) i Marko Daničić (23) za kojima policija intenzivno traga.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike