Od porodica otetih tražili otkup, u tužilaštvu zanemeli: Saslušani osumnjičeni za filmsko kidnapovanje u Beogradu (VIDEO)

23.02.2024

17:00

0

Autor: Mi. S.

Mustafi Q. Z. A-B., Alibrahimu H., Dwairi S. i Hrfenu O. određen je pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticali na svedoke

Od porodica otetih tražili otkup, u tužilaštvu zanemeli: Saslušani osumnjičeni za filmsko kidnapovanje u Beogradu (VIDEO)
Hapšenje: Ilustracija - Copyright MUP

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice stranih državljana zbog sumnje da su 10. februara 2024. godine na teritoriji opštine Mladenovac, mesto Mala Vrbica, zajedno sa drugim nepoznatim osobama silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali F. B. i M. K, tražeći od njihovih porodica ukupno 300.000 evra za otkup, odnosno kako ih ne bi ubili i kako bi ih pustili na slobodu.

Osumnjičeni državljanin Iraka Mustafa Q. Z. A -B. (28), državljanin Švedske i Sirijske Arapske Republike Alibrahim H. (23), državljanin Kraljevine Jordan i Republike Srbije Dwairi S. (38) i državljanin Sirijske Arapske Republike Hrfen O. (29) uhapšeni su 13. februara, nakon čega su saslušani u tužilaštvu gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Na predlog tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu im je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticali na svedoke.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su po prethodnom dogovoru u sastavu grupe sa drugim nepoznatim osobama silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F.  B. i M. K u iznajmljenoj kući u Maloj Vrbici.

Držali su ih u odvojenim sobama, ruku vezanih lisicama i nogu plastičnim uzicama, tukli su ih drvenim palicama uz pretnje ubistvom, primoravajući ih da od svojih porodica traže novac kako ih ne bi ubili i kako bi ih pustili na slobodu, dajući im rok za isplatu do 13. februara ove godine do 10 časova.

Usled toga oštećeni su sa mobilnih telefona, koje su im dali osumnjičeni, putem video poziva kontaktirali svoje porodice tražeći novac i to oštećeni F. B. iznos od 200.000 evra, a M. K. iznos od 100.000 evra.

Oni su držani u navedenoj kući do 13. februara kada je policija uhapsila osumnjičene.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike