Pijan se bahatio na splavu: Izvadio pištolj i ranio konobara i gosta

22.02.2024

11:53

0

Autor: 24sedam

Predrag Janković (42) iz Pančeva osuđen na tri godine zatvora

Pijan se bahatio na splavu: Izvadio pištolj i ranio konobara i gosta
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Apelacioni sud u Beogradu je osudio Predraga Jankovića (42) iz Pančeva na tri godine zatvora jer je pucao na splavu iz ilegalnog oružja i ranio konobara i gosta.

Sud je 8. decembra 2023. godine usvojio žalbu Višeg tužilaštva u Pančevu i preinačio oslobađajuću presudu od 4. novembra 2022. godine tako što je Jankovića oglasio krivim zbog izvršenja krivičnih dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno nošenje oružja. Sud je okrivljenog osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine, izrekao mu meru bezbednosti oduzimanje predmeta i obavezao ga na plaćanje troškova krivičnog postupka.

- Okrivljeni je drugostepenom nepravnosnažnom presudom oglašen krivim da je dana 4. oktobra 2015. godine, oko 1.10 časova, u Pančevu u stanju bitno smanjene uračunljivosti, pod dejstvom alkohola u organizmu od dva promila, na splavu ispalio hitac iz pištolj CZ saopštilo je tužilaštvo i dodalo:

- U presudi se navodi da je okrivljeni, dok je na splavu bio veći broj ljudi, ispalio još jedan hitac kada su ga svedoci oborili na pod pokušavajući da mu otrgnu pištolj. Na ovaj način je izazvao opasnost za telo ljudi na splavu, a ispaljeni meci su pogodili konobara J.L. i gosta M. T. obojica iz Pančeva, koji su zadobili prostrel potkolenic.

Protiv ove presude je dozvoljena žalba Apelacionom sudu u Beogradu, kao trećem stepenu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike