Roditelji ubijene dece danas svedoče: Nastavlja se suđenje protiv majke, oca i dečaka koji je izvršio masakr u "Ribnikaru"

22.02.2024

07:25

0

Tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra

Roditelji ubijene dece danas svedoče: Nastavlja se suđenje protiv majke, oca i dečaka koji je izvršio masakr u "Ribnikaru"
K. K. počinio masakr u OŠ "vladislav Ribnikar" - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Profimedia/Tanjug/AP

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da se svedočenjem oštećenih nastavi suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno majke, oca i dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba.

Ovo suđenje počelo je u oktobru, kada je zaključeno pripremno ročište, a krajem decembra svedočili su članovi porodica ubijenih - Božović, Čikić, Martinović, Aćimović i Vlahović. Tada je svedočenje započela i Nina Kobiljski čija ćerka je ubijena, i trebalo bi da ona danas nastavi svedočenje nakon čega će pričati i njen suprug, a zatim i članovi porodica ostalih ubijenih.

Tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra, a tuženi su maloletni K.K. i njegovi majka i otac. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija. Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je kako se sumnja K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost. Takođe, vodi se i parnični postupak po tužbi koju su protiv Kecmanovića, škole u kojoj se desio masakr i države Srbije, podneli članovi porodice Dukić čija je ćerka ubijena 3. maja. Nastavnica istorije koja je tada teško ranjena nedavno je takođe podnela tužbu protiv roditelja K.K.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike