Dobričanin: Ako bude dokaza, roditelji K.K. mogu odgovarati za umešanost u ubistvo!

07.02.2024

14:22

0

Ja sam od početka govorila da je to terorizam, i mislim da bi sve službe sveta trebalo time da se pozabave jer je ovde pronađen najgnusniji način da dete ubije decu, rekla je Dobričanin

Dobričanin: Ako bude dokaza, roditelji K.K. mogu odgovarati za umešanost u ubistvo!
Oš "Vladislav Ribnika" i dečak ubica - Copyright Tanjug/AP/Darko Vojinović/24sedam

Advokat Zora Dobričanin izjavila je danas da bi roditelji dečaka koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara te škole, mogli po zakonu da odgovaraju i za umešanost u ubistvo, ukoliko se prikupe činjenice i dokazi za to.

"To što se protiv roditelja 13-godišnjeg dečaka, koji je u trenutku izvršenja krivičnog dela bio ispod starosne granice krivične odgovornosti, vodi postupak za druga krivična dela, to ne isključuje mogućnost da se vodi postupak i za umešanost u ubistvo", rekla je Dobričanin za Tanjug.

Na molbu da uporedi suđenje za zločin u školi "Vladislav Ribnikar" sa presudom majci u SAD za ubistvo iz nehata zbog masovnog ubistva koje je počinio njen maloletni sin, Dobričanin je rekla da je iz novina saznala da se vodi postupak protiv roditelja maloletnika od 15 godina u Americi koji je počinio masovno ubistvo u školi.

"Pročitala sam i da je majka oglašena krivom da je iz nehata učinila to krivično delo. Ako je tačno da je ona njemu sa 15 godina kupila pištolj, onda je meni to preblaga kvalifikacija", rekla je Dobričanin.

Amerikanka Dženifer Krambli osuđena je u Mičigenu za ubistvo iz nehata jer nije sprečila svog tada 15-godišnjeg sina da ubije četvoro učenika u pucnjavi u školi 2021, time postavši prvi roditelj u američkoj istoriji koji je osuđen zbog masovnog ubistva koje je počinilo dete.

Dobričanin  je objasnila da bi, ukoliko bi se dokazalo da je bilo ko pomogao, podstrekao ili na bilo koji način doprineo izvršenju krivičnog dela u OŠ "Vladislav Ribnikar", ta osoba mogla da odgovara.

 "Ja sam od početka govorila da je to terorizam, i mislim da bi sve službe sveta trebalo time da se pozabave jer je ovde pronađen najgnusniji način da dete ubije decu", rekla je Dobričanin.

Kako je objasnila, terorizam je sam po sebi opasan zato što je vrlo perfidan i podmukao, i biraju se mesto i načini izvršenja koji će najviše da zabole i izazovu strah velikih razmera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike