Šta se dešavalo u sudnici na ročištu Kecmanovićima? Roditelji dečaka ubice promenili ponašanje - postaju svesni realnosti, ili glume?

30.01.2024

21:41

0

Prema rečima izvora, ovo novo ponašanje može ukazivati na to da su, nakon gotovo godinu dana od užasnog događaja, počeli da shvataju stvarne posledice

Šta se dešavalo u sudnici na ročištu Kecmanovićima? Roditelji dečaka ubice promenili ponašanje - postaju svesni realnosti, ili glume?
Miljana Kecmanović sa advokatima i roditelji ubijene dece - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović Tanjug/Nemanja Jovanović

Roditelji dečaka koji je izvršio strašan čin ubistva vršnjaka u OŠ "Vladislav Ribnikar" su, prema informacijama koje je dostavio izvor, neočekivano promenili svoje ponašanje. Prvi put od tragedije, primetno je da su izrazili emocije koje do sada nisu pokazivali - plakali su. Prema rečima izvora, ovo novo ponašanje može ukazivati na to da su, nakon gotovo godinu dana od užasnog događaja, počeli da shvataju stvarne posledice.

Izvor dodaje da su roditelji izneli komentare koji sugerišu na teškoće s kojima se suočavaju kako postaju svesniji razmera tragedije. Međutim, postavlja se pitanje da li je njihova promena ponašanja stvarna ili je deo neke strategije. Izvor ističe da je moguće da iza plakanja stoji iskreno suočavanje sa stvarnošću, ali takođe nije isključena mogućnost da se radi o nekoj vrsti taktičkog poteza.

Na današnjem ročištu za pucnjavu u OŠ "Vladislav Ribnikar" koje je bilo zatvoreno za javnost, punomoćnici porodica žrtava tražili su da se suđenje opet otvori za javnost, a sa time se usaglasila i odbrana okrivljenih roditelja dečaka ubice.

Tanjug/Jelena Lazarević
 

Sud se još nije izjasnio o tim zahtevima.

Advokat Ognjen Božović punomoćnik porodica žrtava rekao je nakon završetka suđenja da "trenutno rade na tome da sud odobri da oštećeni prisustvuju suđenju".

Božović smatra da je neprimereno komentarisati da li su advokati ili oštećeni za isključenje javnosti, ali je dodao da ovaj postupak ima šireg društvenog i istorijskog značaja, te da je važan kontekst upoznavanja svih sa motivima nezapamćenog zločina i tragedije.

- Moramo kao društvo da preispitamo sve vrednosti i da se borimo da se takva stvar nikada više ne ponovi - zaključio je Božović.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Sledeće suđenje zakazano je za 29. februar i 1. mart.

Roditelji dece ubijene u "Ribnikaru" postavili su fotografije svojih mališana ispred sudnice gde su majka i otac dečaka ubice danas iznosili odbranu. Kada se završilo ročište Miljana Kecmanović izašla je i pogledala slike ubijene dece, a njihovi roditelji povikali su joj: "Šta gledaš zlo jedno?!".

Roditelji dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" počinio masovno ubistvo, juče su se izjasnili da nisu krivi.

Tokom ročišta pročitana je optužnica i izneta su uvodna izlaganja.

Oči u oči sa porodicama žrtava

Otac i majka dečaka ubice, Vladimir i Miljana Kecmanović ušli su oko 11 časova juče u sudnicu u Palati pravde. Na početku suđenja, Vladimir i Miljana su pustili i suzu.

Vladimir Kecmanović ušao je u sudnicu sa lisicama na rukama i prošao je pored Miljane klimnuvši joj glavom, međutim, nisu ostvarili nikakvu komunikaciju, piše "Blic".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike