Deset godina na poternici: Pokušao ubistvo ispred kioska, krio se u Francuskoj

31.01.2024

16:10

0

Autor: 24sedam

Vojislava P. (43) konačno izručen Srbiji

Deset godina na poternici: Pokušao ubistvo ispred kioska, krio se u Francuskoj
Ilustracija - Copyright A.K./ATAImages.

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Vojislava P. (43) zbog sumnje da je 26. aprila 2013. u Žarkovu pokušao da ubije I.S. Žrtvu je nožem ubo u stomak, pobegao i skoro 10 godina bio na poternici.

- Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljeni se tereti za ubistvo u pokušaju - navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, budući da se skoro 10 godina krio, sve do hapšenja u Francuskoj 30. marta 2023. godine. Nakon boravka u ekstradicionom pritvoru, Vojislav P. je izučen Srbiji 5. januara.

- Sumnja se da je okrivljeni 26. aprila 2013. oko 23.45 u naselju Žarkovo u stanju smanjene uračunljivosti, sa umišljanjem pokušao da ubije - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

On je, kako se sumnja, nakon prethodne svađe i neraščišćenih odnosa sa I.S, iskoristio opštu gužvu i lomljavu koja je nastala ispred jednog kioska na uglu ulica Zorina i Ilije Đuričića, pa je iz automobila “jugo” uzeo nož “leptir” i oštećenog ubo u stomak i teško ga povredio.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike