Plaćenik iz Albanije hteo da ubije prijatelja Luke Bojovića: Već likvidirao dvojicu vodećih grčkih mafijaša!

22.01.2024

20:45

0

Pajo Džonatan sa dvojicom Jermena i još jednim Albancem uhapšen pre planirane likvidacije u Budvi

Plaćenik iz Albanije hteo da ubije prijatelja Luke Bojovića: Već likvidirao dvojicu vodećih grčkih mafijaša!
Ilustracija - Copyright Foto/Policija CG /Profimedia/Pixabay

Albanac Pajo Džonatan (25) uhapšen je u oktobru prošle godine u Crnoj Gori zbog sumnje da je sa Jermenima i Albancem pripremao ubistvo Budvanina bliskog Luki Bojoviću. Nakon hapšenja njegovih saradnika, ubrzo je "pao" na graničnom prelazu kada je pokušao da pobegne iz zemlje, a sada je utvrđeno da ga grčke vlasti traže zbog ubistva dvojice vodećih grčkih mafijaša. On je, kako je 24sedam pisao, prema nezvaničnim informacijama trebalo da ubije Marka Ljubišu Kana, visokopozicioniranog "škaljarca" i prijatelja Luke Bojovića.

Grčka policija je saopštila da je identifikovala sedmoro osumnjičenih za ubistvo Janisa Skafturosa koje se dogodilo 2022. godine, kao i za ubistvo Vasilisa Rupetisa koje se dogodilo prošle godine. Obojica su, kako pišumediji, bili vodeći članovi grčke mafije.

Prema rečima predstavnika grčke policije, ove likvidacije izgledale su kao da su se obračunavale dve mafijaške grupe, koje su se bavile švercom cigareta. Kako tvrde u grčkoj policiji, međunarodni lanac koji deluje širom Evrope, sa sedištem u Ukrajini, želeo je da preuzme kontrolu nad švercom cigareta u Grčkoj.

Pored Džonatana koji se nalazi u pritvoru u Crnoj Gori, grčka policija je izdala nalog za hapšenje dvojice osumnjičenih za ubistva, koji su iz Gruzije i Uzbekistana, kao i još jednog osumnjičenog.

Džonatan je, da podsetimo, uhapšen 14. oktobra 2023. godine na graničnom prelazu Sukobin, prilikom pokušaja da napusti Crnu Goru i uđe u Albaniju. On je osumnjičen za zločinačko udruživanje u vezi sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija, ali i falsifikovanja isprava.

Lažni grčki pasoš

Crnogorski mediji izvestili su posle hapšenja Džonatana da je on koristio lažni grčki pasoš na ime Papas Vasile.

Budvanska policija je, prema pisanju crnogorskih medija, u oktobru prošle godine uspela da spreči ubistvo. Dvojica državljana Jermenije, Armenom Martirosjanom i Mnacakanjanom Artjomom, zajedno sa dvojicom Albanaca, P. X. i Pajom Džonatanom navodno su planirali da počine likvidaciju u Budvi.

Profimedia
Ilustracija: Budva

Mediji su od izvora iz bezbednosnih službi Crne Gore dobili podatke da crnogorska policija veruje da je meta plaćenih ubica najverovatnije bio Budvanin koji je nekoliko puta bio na spisku za likvidacije. Službe su, prema tim podacima, imale informaciju da se sprema likvidacija u Budvi čak 15 dana pre hapšenja.

Prvi operativni podaci ukazali su na to da je Budvanin najverovatnije trebalo da bude na udaru plaćeničke grupe nakon što je dva dana pre razotkrivanja u Budvi uhapšen Jermen sa više komada oružja i silikonskim maskama za lice.

Zbog tog podatka, bile su pojačane policijske kontrole članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih osoba, što je, tvrdili su iz Uprave policije, dovelo do toga da se spreči likvidacija u Budvi.

Oružje, maske i rukavice

Policija je sredinom oktobra u ulici Slovenska plaža uočila automobil "polo", barskih registarskih oznaka, posle čega su uhapsili jermenskog državljanina Artjoma Mnatsakanijana i pronašli dva pištolja "glok" sa okvirima u kojima je bilo po 19 komada municije, automatski pištolj "škorpion" sa prigušivačem i 17 komada municije, dve silikonske maske kao i više pari rukavica i garderobe za presvlačenje.

Foto/Policija CG
Silikonske maske i oružje zaplenjeni u Budvi

Posle hapšenja Jermena i pronalaska oružja, policija je blokirala Budvu, ali i obavestila sve raspoložive jedinice koje su upućene u centar grada, kako bi zajedno sa službenicima kriminalističke policije pokrenuli opsežnu potragu za dvojicom putnika iz "pola", koja su uspela da pobegnu.

Ubrzo je uhapšen još jedan osumnjičeni, Albanac P. X., za koga se veruje da je sa Jermenom bio u automobilu.

Kako su pisali crnogorski mediji, osoba koja je verovatno bila meta, ali i njegovi prijatelji, koji su pozivani na informativni razgovor, godinama se povezuju sa Lukom Bojovićem i "škaljarskim klanom" u Crnoj Gori.

Taj Budvanin je, kako se pisano. još u leto 2018. godine navodno je bio meta napada sa visokopozicioniranim pripadnikom klana iz Bara, ali su policija i SDT osujetili mafijaški plan.Izvori bliski crnogorskom podzemlju tvrde da je meta bio Marko Ljubiša Kan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike