Danas bi Angelina napunila 15 godina: Ovo je poklon na grobu ubijene u "Ribnikaru" (FOTO/VIDEO)

30.01.2024

12:12

0

Autor: 24sedam

Zlatna narukvica sa krstićima i Meda Brunda

Danas bi Angelina napunila 15 godina: Ovo je poklon na grobu ubijene u "Ribnikaru" (FOTO/VIDEO)
Angelina Aćimović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Na suđenju Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditeljima Koste (13) koji je 3. maja 2023. počinio masakr i ubio devetoro dece i čuvara OŠ "Vladislav Ribnikar", nastavljeno je danasa, a Anđelko Aćimović pojavio se u Palati pravde sa slikom svoje ubijene ćerke Angeline.

- Danas je našoj Angelini 15. rođendan. Bili smo na groblju i odneli joj poklon: zlatnu narukvicu sa tri krstića i veliku igračku Meda Brunda. Večeras smo na Tašmajdanu organizovali klizanje za decu iz "Ribnikara", gde ćemo poslužiti kolače u čast našeg deteta - objasnio je Angelinin otac Anđelko Aćimović.

Tanjug/Video
Portreti dece u holu Palate pravde

Otac je podvukao da "Kecmanovići lažu i glume kad plaču".

- Emocije su im nula. Kada se Miljana videla sa sinom prvi put nije bila suza. Kada je Vladimir video slike nastradalih tela krvave dece iz dokumentacije, počeo je da sebe sažaljeva. Govorio da mu je porodica upropašćena. A kako su vaspitavali dete? On je žrtva njihovog vaspitanja i nebrige. Šta im dete radi na internetu? Kako dva dana nisu mogli videti oružje i molotovljeve koktele? - pita se Aćimović.

Majka Eme Kobiljski, držeći i gledajući sliku svoje ćerke, plakala je sve vreme.

- Pogrešno sam je učila, slagala sam je. Učila sam je da se druži, dok je neko drugi vodio svoje dete u streljanu i učio da puca, a posle kaže nisam kriv - kroz jecaje je rekla Nina Kobiljski dok su je ostali roditelji tešili.

Roditelje dece ubijene u "Ribnikaru" su ispred sudnice jer je suđenje zatvoreno za javnost, a rukama drže slike svoje dece.

Otac dečaka-ubice optužen je za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je iz njegovog oružja počinjen masakr, dok je njegova majka optužena za nedozvoljeno držanje oružja zbog DNK traga koji je pronađen na jednoj čauri na mestu zločina.

Zbog krivIčnog dela davanje lažnog iskaza optuženi su neposredno predsednik streljačkog kluba "Partizan practical shooting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M. koji su danas negirali optužnicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike