Konačna odluka! Potvrđena optužnica za Kostine roditelje

27.12.2023

13:53

0

Sud potvrdio javnu tužbu protiv Vladimira i Miljane Kecmanović

Konačna odluka! Potvrđena optužnica za Kostine roditelje
Copyright AP/Darko Vojinović

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podignutu protiv Vladimira i Miljane Kecmanovića, roditelja dečaka Koste koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" počinio jezivi masakr u kom je ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja.

Optužnicom koju je ranije rešenjem potvrdio i Viši sud u Beogradu, ocu dečaka na teret je stavljeno teško delo protiv opšte sigurnosti, majci nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oruzja i eksplozivnih materija, dok se vlasnik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u streljani Nemanja M. u kojoj je maloletni ubica sa ocem vežbao gađanje na teret stavlja davanje lažnog iskaza.

Žalbu na optužnicu Apelacionom sudu podneo je samo advokat jednog od optuženih za davanje lažnog iskaza, ali je ovaj sud odbio kao neosnovanu.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba i instruktora predložena kazna zatvora od po tri godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike