Stravični detalji stradanja Andreja (13): Obdukcija pokazala kako je ubijen đak u Niškoj Banji

25.01.2024

12:45

0

Obducenti opisali nekoliko desetina rana od noža

Stravični detalji stradanja Andreja (13): Obdukcija pokazala kako je ubijen đak u Niškoj Banji
Kuća u kojoj se dogodilo ubistvo u Niškoj Banji - Copyright Tanjug/Printscreen

Obdukcija tela Andreja S. (13) kojeg je 5. oktobra 2023. u svojoj porodičnoj kući ubio školski drug M. M, pokazala je da je tinejdžer bio žrtva stravičnog nasilnog ispada, jer je zadobio na desetine povreda po čitavom telu a vrat mu je prerezan.

Kako se navodi u obdukcinom zapisniku Zavoda za sudsku medicinu, Andrej je pokušao da se odbrani od napada o čemu svedoče brojne rane po šakama nastale dok je hvatao noiž nastojeći i da se spasi.

Printskrin/facebook
Andrej S. (13)

- Smrt je nasilna i nastupila je usled spoljašnjeg iskrvarenja iz višestrukih ubodnih i sekotnih rana na prednjoj i levoj strani vrata, potpuno su presečeni veliki krvni sudovi vrata, unutrašnja i spoljašnja vratna vena i zajednička karotidna vratna arterija. Ubodne rane nanete su dejstvom šiljka i kombinovanim delovanjem šiljka i oštrice mehaničkog oruđa dok su razderno nagnječne rane, nagnječine, krvni podlivi i oguljotine, nanete tupinom mehaničkog oruđa. U vreme nastanka ubodne i sekotne rane na vratu i i ostale utvrđene obdukcijom, zbirno su prestavljale tešku telesnu povredu opasnu po život na granici sa bezuslovno smrtonosnom povredom. Toksikološko hemijska analiza na prisustvo etil alkohola i psihoaktivnih supstnci dala je negativan rezultat - navedeno je u zaključku obdukcionog nalaza.

Lekari obducenti nabrojali su povrede koje je mališan zadobio koje svedoče da je napadač imao čvrstu nameru da ga liši života. Samo za rane na vratu, koje su nazvali "široko zjapećim" jedna je promera od čak 125 x 70 milimetara a druga v110x60 mm.

Advokat Saša Knežević, punomoćnik Miće i Sanje Simić roditelja ubijenog dečaka, zatražio je od Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu pokretanje postupka protiv njegovog oca i majke zbog zlostavljanja i zanemarivanja deteta.

Na ovakav potez Knežević se odlučio nakon što je Više javno tužilaštvo ustupilo predmet Osnovnom jer protv trinaestogodišnjeg ubice M.M. nije moguće voditi postupak s obzirom na to da je zbog uzrasta pravno neodgovoran.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike