Pratite svoju decu! Posle ubistva dečaka (13) oglasila se škola iz Niške Banje

06.10.2023

13:45

0

Osnovna škola, posle zločina, aktivirala Tim za krizne intervencije

Pratite svoju decu! Posle ubistva dečaka (13) oglasila se škola iz Niške Banje
Copyright Printscreen/Facebook/Os Ivan Goran Kovacic

Učenici i zaposleni u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" iz Niške Banje uputili su saučešće porodici i prijateljima dečaka koji je učenik te škole, a koji je u četvrtak nesrećno nastradao.

Kako se navodi u saopštenju OŠ "Ivan Goran Kovačić" škola, stručne službe i nastavnici pružiće svu potrebnu podršku učenicima i njihovim porodicama kao bi se suočili sa gubicima i prebrodili teške događaje.

- Psiholog i pedagog su na raspolaganju učenicima i pozivaju sve roditelje da prate svoju decu i obrate se školi ukoliko procene da je potrebna dodatna podrška - navodi se.

Printskrin/facebook
Ubijeni učenik sedmog razreda

Škola je, dodaju, u četvrtak hitno održala sastanak Tima za krizne intervencije i preduzela sve mere koje su u ovim okolnostima predviđene Protokolom o postupanju ustanove u kriznim situacijama. Kako navode, danas će u toj školi prvi čas u obe smene biti posvećen razgovoru sa učenicima, nastavnici će pratiti ponašanje učenika i organizovati aktivnosti shodno njihovim potrebama. Školi u postupanju podršku pružaju prosvetni savetnici školske uprave i stručnjaci sa Klinike za psihijatriju Niš.

Policija je u četvrtak u Niškoj Banji pronašla telo maloletne osobe, a druga takođe maloletna osoba je prevezena u UKC Niš. Telo dečaka pronađeno je u potkrovlju kuće dok je drugi, povređeni dečak izašao na ulicu i potom se srušio na zemlju, pa su komšije pozvale policiju i Hitnu pomoć. Na licu mesta pronađen je i nož, za koji se sumnja da je korišćen u izvršenju dela. Do tragedije je dovela svađa između dva dečaka.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike