Bolna ispovest oca ubijenog Andreja (13): Sve je bilo smišljeno - bićete frapirani kada čujete kakve je povrede zadobio moj sin

12.12.2023

08:13

0

On kaže da "zadnjih mesec dana sve stoji u mestu" i da ne dobijaju nikakvu informaciju šta se dešava

Bolna ispovest oca ubijenog Andreja (13): Sve je bilo smišljeno - bićete frapirani kada čujete kakve je povrede zadobio moj sin
Ubijeni Andrej Simić iz Niške Banje - Copyright Printskrin/facebook

Mića Simić iz Niške Banje, dva meseca posle jezivog ubistva njegovog sina Andreja Simića (13), koga je 5. oktobra u potkrovlju svoje kuće nožem brutalno usmrtio školski drug M.M. (13) izneo je za "Blic" detalje ovog monstruoznog zločina.

- Nikakve svađe i tuče toga dana nije bilo. Ja sam gotovo siguran da je ovo bilo smišljeno i da Andrej namamljen da dođe kod M.M. i onda je on bukvalno uradio to je to što je uradio. Ovo je nezapamćeno, pričao sam sa nekim psihijatrima, onako, paušalno. Oni kažu da je njegov psihički profil takav da je to strašno - kaže Simić.

Otac ubijenog dečaka navodi da su iznenađeni da ni nakon dva meseca, nije obavljeno veštačenje mobilnih telefona.

- Neverovatno je da ni posle dva meseca telefoni nisu veštačeni. Bilo gde da pitamo, svi ćute. Ja ne mogu da verujem da telefon M.M. nije veštačen. Iz toga sigurno može da se dođe do nekih dokaza. O telefonima nemamo nikakvu informaciju, niti su veštačeni, niti je dat nalog da se veštače. U telefonu M.M. svašta je možda moguće da se nađe – treba pogledati kontakte, pozive, poruke... S obzirom koliko je čudan bio i koliko se čudno ponašao, možda i sadržaji koje je gledao, bilo šta što bi moglo da navede na neku stranu što se tiče istrage, da to krene - kaže Mića Simić za "Blic".

On kaže da "zadnjih mesec dana sve stoji u mestu" i da ne dobijaju nikakvu informaciju šta se dešava.

- Niko ništa ne pominje. Kao da je neko nekome opalio šamar a ne da se desilo ovo što se desilo. Verujte mi, bićete frapirani kada budete čuli kakve povrede je Andrej zadobio. Ja ne znam u Srbiji, u istoriji crne hronike da li se tako nešto ikada dogodilo.

Da podsetimo, Više javno tužilaštvo u Nišu, u čijoj je nadležnosti postupanje prema maloletnicima, 9. oktobra navelo je da je nakon prikupljanja relevantnih dokaza utvrđeno da je Andreja usmrtio M.M. (13) i da je, prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike