Još jedna optužnica protiv Belivuka i Miljkovića: Uskoro sa suprugama na optuženičkoj klupi zbog pranja para!

17.01.2024

17:59

0

Viši sud bi trebalo uskoro da zakaže početak suđenja

Još jedna optužnica protiv Belivuka i Miljkovića: Uskoro sa suprugama na optuženičkoj klupi zbog pranja para!
Ilustracija - Copyright 24sedam Tanjug/Miloš Milivojević Printscreen

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je danas rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihovih supruga, zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio rešenje Višeg suda o potvrđivanju te optužnice, navodi se u saopštenju tog suda.

Viši sud bi trebalo uskoro da zakaže početak suđenja. Prema oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud je u obrazloženju svoje odluke dao dovoljno jasne i argumentovane razloge o odlučnim činjenicama koje se odnose na konkretne dokaze.

Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Milutinov i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine.

Predmetnom optužnicom svim optuženima je na teret stavljeno produženo krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević kojoj je stavljeno na teret krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična dela, među kojima je i sedam ubistava. Ivanovski se tereti da je bio član te kriminalne grupe.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike