Belivuk i Miljković prve komšije: Obradović nelegalno gradio na Zvezdari, u istoj ulici kriminalci dizali "malu Šilerovu"! (VIDEO)

14.12.2023

20:02

0

Pokušao je Obradović sebe da istakne kao velikog borca protiv urbanističke mafije

Belivuk i Miljković prve komšije: Obradović nelegalno gradio na Zvezdari, u istoj ulici kriminalci dizali "malu Šilerovu"! (VIDEO)
Nelegalna zgrada - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović Printscreen Pink ATAImages/A.A.

Kriminalna afera "Nelegalna gradnja" trese političku scenu u Srbiji. Ova afera predstavlja dokaz da je kandidat za gradonačelnika sa liste Dragana Đilasa "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović još jednom pokušao da zamaže oči javnosti.

Pokušao je Obradović sebe da istakne kao velikog borca protiv urbanističke mafije.

Međutim, izgleda da mu je mafija živela u komšiluku zgrade koju je nelagalno izgradio.

Naime, Obradovićeva uloga uzornog građanina pala je kao kula od karata onoga trenutka kada su objavljeni podaci da je nelagalno sazidao zgradu u Učiteljskoj ulici, na Zvezdari.

Nelegalna Obradovićeva zgrada nalazi se u istoj ulici gde i zdanja pohapšenih kriminalaca Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Tačnije, Belivukovu kuću i Obradovićevu zgradu deli samo jedno dvorište.

Belivkova i Miljkovićeva kuća dospela je u fokus javnost kada su ova dvojica vođa kriminalnog klana pohapšena. Tada su proveravane ove kuće, a na fotografijama koje su tada nastale vidi se i nelegalno zdanje Vladimira Obradovića, danas kandidata NATO opozicije za gradonačelnika Beograda.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Podsetimo, kako pokazuju papiri, Obradović je 2006. godine dobio dozvolu da u Učiteljskoj ulici sagradi stambenu zgradu sa četiri stana ukupne površine 470 kvadrata, ali je, sa još troje suinvestitora, od kojih je jedan njegov otac, odlučio da gradi kako se njemu prohte. Drugim rečima, zarad ličnog profita napravio je urbanistički haos u glavnom gradu!

Kako pokazuju izvodi iz Republičkog geodetskog zavoda, Đilasov kandidat je imao dozvolu za podrum, prizemlje, sprat i potkrovlje, a on nazidao još jedan ceo sprat, te je ukupna površina zgrade 610 kvadrata, umesto dozvoljenih 470!

Da sve bude gore po Obradovića i Đilasovu tajkunsku koaliciju koju predvodi u prestonici, prema dozvoli koju je dobio pre 17 godina, on je morao da izgradi i dve garaže i dva parking-mesta, ali je umesto toga Obradović, vajni borac protiv nelegalne gradnje, garažna mesta pretvorio u lokale.

Sada kada je uhvaćen u ovom nezapamćenom skandalu, a imajući u vidu da se javno zalagao za rušenje nelagalno izgrađenih, pitanje koje se samo nameće je i da li će srušiti ovu u zgradu ako nekim čudom bude u prilici da vodi prestonicu.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike