Optuženi pripadnici Belivukovog klana danas nastavljaju sa iznošenjem primedbi

27.06.2023

07:19

0

Sud je odredio da optuženi mogu četiri dana tokom suđenja da iznose primedbe, od kojih je dva dana već iskoristio Belivuk

Optuženi pripadnici Belivukovog klana danas nastavljaju sa iznošenjem primedbi
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright 24sedam/E-Stock Miloš Rafailović

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi iznošnjem primedbi optuženih na iskaze svedoka okrivljenih trebalo da se nastavi suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nazakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Prošle sedmice na suđenju, Belivuk je završio sa svojim primedbama, a danas bi trebalo da to, kako su najavili, učine i optuženi Vlade Draganić, Nebojša Janković, braća Miloš i Marko Budimir i Miljković.

Sud je odredio da optuženi mogu četiri dana tokom suđenja da iznose primedbe, od kojih je dva dana već iskoristio Belivuk. Nakon iznošenja primedbi biće ispitani oštećeni.

Za četvrak je planirano ispitivanje oštećenog I. S., kojeg su, kako je navedeno u optužnici, pripadnici grupe prebili i silovali na stadionu FK Partizan, kao i supruge ubijenog Gorana Veličkovića. U prethodnom toku suđenja sva tri okrivljena saradnika pričala su o svom učešću u zločinima ove grupe, kao i posrednim i neposredniim saznanjima.

Okrivljeni-saradnik Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 15 godina svedoči protiv pripadnika grupe, Spasojević za kaznu zatvora od 14 godina, a Lalić za 18 godina.

 

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike