Neću da robijam do smrti zbog Đokića: Žalio se trostruki ubica iz Aleksinca

29.09.2023

14:23

0

Autor: 24sedam

Advokat Gorana Džonića podneo žalbu na prvostepenu presudu

Neću da robijam do smrti zbog Đokića: Žalio se trostruki ubica iz Aleksinca
Goran Džonić - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

Advokat Gorana Džonića, penzionisanog vatrogasca iz sela Moravac kod Aleksinca podneo je žalbu Apelacionom sudu na prvostepenu presudu Višeg suda u Nišu kojom je osuđen na doživotni zatvor, potvrđeno je na Portalu sudova Srbije.

U presudi se navodi da je u noći 26/27. septembar 2021. ubio pa zapalio tročlanu porodicu Đokić iz Aleksinca - Gorana (57), Gordanu (56) i Lidiju (25).

24sedam/Goran Sivački
Goran Džonić je ubio troje rođaka iz porodice Đokić

- Žalba na prvostepenu presudu, donetu 13. juna, podneta je. Žalba je podneta u zakonskom roku, a sada je na Apelacionom sudu da odluči kojim će se tokom nastaviti proces - kažu u kancelariji koja po službenoj diužnosti brani Gorana Džonića.

Pojedini niški advokati komentarišu da postoji mogućnost da Apelacioni sud u Nišu potvrdi presudu, ali da je moguće i da se predmet vrati Višem sudu zbog nekih eventualnih nedostataka. U tom slučaju Goran Džonić bi ponovo izašao na optuženičku klupu Višeg suda u Nišu.

Goran Džonić je inače blizak rođak ubijenog Đokića koji je zbog menjačkih poslova držao često više desetina hiljada evra u svom "pasatu".

24sedam/M.K.
Mesto gde je likvidirao Đokiće

To su znali mnogi iz Aleksinca koji su ga poznavali. Nakon hapšenja Džonića, na njegovom placu i u garaži nađeno je 43.000 evra koje, kako je rečeno na sudu, nesumnjivo potiču iz automobila. Džoniću je mnogo toga dokazano, a jedan od najvećih je da su na njegovom pištolju otkriveni otisci pokojne devojke Lidije što navodi na to da je pokušala da se odbrani.

On i dan danas odbija da prizna da je umešan u ubistvo, a na izricanju presude je napravio incident u sudnici jer je lupao šakom i glavom o sto, tvrdeći da mu je sve namešteno.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike