Zvicer Zec ravnice: Zašto vođa "kavčana" voli srpski grad u kom deca ubijaju očeve

27.12.2023

20:45

0

Autor: 24sedam

Oceubice i Radoje Zvicer imaju prebivalište u Temerinu

Zvicer Zec ravnice: Zašto vođa "kavčana" voli srpski grad u kom deca ubijaju očeve
Copyright MUP Printscreen/Youtube/Turistička organizacija opštine Temerin

Sa nepunih 30.000 stanovništva, grad u Vojvodini, crnim slovima je upisan u kriminalne anale panonske ravnice. Temerin, poznat po monstruoznim porodičnim zločinama, ali i Radoju Zviceru, vođi ozloglašenog "kavačkog" klana. 

Da je Temerin centar teških porodičnih zločina danas je to pokazao i G.N. (36) koji je posle svađe ubio oca M.N. sekirom. A pre samo nekoliko nedelja Apelacioni sud u Novom Sadu je potvrdio 10 godina robije Branku Jeliću (29) koji je posle pijanke do smrti ubadao roditelja - Mirka.

Paralelno sa porodičnim tragedijama, Temerin postaje i mesto prebivališta Radoja Zvicera, ozloglašeni šef "kavačana".

Zvicer je optužen pred Višim sudom u Novom Sadu da je uticao na policajca Milenka Đukića iz Temerina da mu pomogne i obezbedi tuđa dokumenta i lažno boravište. Cilj mu je bio da u Novom Sadu dobije ličnu kartu i pasoš na ime Slobodan Zec, tvrdi tužilaštvo.

Đukić je, takođe, optužen i za to da je Zviceru omogućio da dođe do dokumenata. Optuženi Đukić je negirao optužbe.  

Više tužilaštvo tvrdi da je uvidom u policijski sistem utvrdilo da se Zec odselio u Australiju još 1998. godine, te da njegov otisak prsta, potpis i fotografija nisu u policijskoj bazi i zato je bilo pogodno iskoristiti njegove podatke.

Zviceru je, tvrdi tužilaštvo, u periodu od 2015. godine do 2017. godine Đukić nabavio izvod iz matične knjige rođenih na ime Slobodan Zec i prijavio ga na adresi kod svog komšije u Temerinu.
Suđenje je 13. septembra 2022. okončano i presudom. I Zvicer i Đukić, bivši policajac iz Temerina, i to na dve godine i tri meseca zatvora.

Đukić je, utvrdio je na kraju sud, Zviceru pomogao da dobije lažnu ličnu kartu i pasoš na ime Slobodan Zec tako što mu je obezbijedio tuđi izvod iz matične knjige rođenih i lažno boravište u Novom Sadu. Lažni pasoš Zvicer je koristio šest puta tokom 2015. i 2016. prilikom prelaska granice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike