Razbijena grupa za pranje novca: Robu prodavali na crno, ojadili državu

27.12.2023

11:25

0

Oštetili državu za više od 11 miliona dinara

Razbijena grupa za pranje novca: Robu prodavali na crno, ojadili državu
Ilustracija - Copyright Printscreen/YouTube/MUP

U zajedničkoj akciji policije i tužilaštva u Novom Sadu uhapšeno je pet osoba zbog sumnje da su utajili porez veći od 1,7 miliona dinara, kao i da su oštetili budžet Srbije od 11 miliona dinara.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo poreska utaja veća od 1,7 miliona dinara, kao i krivična dela pranje novca, povreda dužnosti izbegavanja sukoba interesa i pronevera u obavljanju privredne delatnosti. Sve zajedno za više od 11 miliona dinara su oštetili budžet Srbije, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Osumnjičena osoba iz Sremske Mitrovice je kao faktički odgovorno lice, uz pomoć formalno odgovornog lica privrednog društva, legalno nabavljenu robu vrednu 9.310.683 dinara prodala na crno, prikazujući u poslovnim knjigama da je tu robu prodala drugom preduzeću. Ovim je izbegnuta uplatu poreza na druge prihode od 1.773.463 dinara.

Osumnjičeni će, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, biti sprovedeni nadležnom javnom tužilaštvu. Akciju su sproveli inspektori Poreske uprave Sektora Poreske policije - Operativnog odeljenja Novi Sad i MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva Novi Sad - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike