Saslušani perači 304 miliona dinara: Bombonicu u pritvor, a za trudnu suprugu šeficu kućni zatvor (FOTO)

16.12.2023

11:20

0

Autor: 24sedam

Tužilac traži da Sanja Dimitrijević ide u kućni pritvor

Saslušani perači 304 miliona dinara: Bombonicu u pritvor, a za trudnu suprugu šeficu kućni zatvor (FOTO)
Copyright Printscreen MUP

Pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu saslušana je računovođa Sanja Dimitrijević (33) koja je vodila operaciju "pranja" novca, odnosno osumnjičena za privredne prevare i pranje novca. Saslušan je i njen suprug Milan Dimitrijević (37), zvani Bombonica, iz Mladenovca, sa podebljim kriminalnim iskustvom i to u trgovini narkoticima, kao i još 17 osumnjičenih za pranje novca proisteklog iz kriminalne delatnosti, saopštilo je danas Tužilaštvo.

MUP Srbije
Milan Dimitrijević Bombonica iz Mladenovca

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno se ukupno 23 osobe, od kojih se za još četiri traga. Saslušani su i F. R. (21), S. M. (32), P. R. (40), Z. F. (21), Đ. R. (35), M. Đ. (39), N. K. (19), D. J. (46), Z. R. (21), M. M. (47), E. D. (48), D. Ž. (49), E. R. (67), LJ. Đ. (36), G. M. (61), S. M. (44), M. M. (19).

Osim troje osumnjičenih koji su se na saslušanju branili ćutanjem, svi ostali su izneli odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da se Milanu Dimitrijeviću odredi pritvor, a njegovoj trudnoj supruzi i D.Ž. kućni pritvor. Svim osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo pranje novca, a Sanji Dimitrijević i krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Sumnja se da je Sanja Dimitrijević, kao zaposlena u jednoj knjigovodstvenoj agenciji iz Beograda, od 4. januara do 25. novembra, kreirala naloge za elektronsko plaćanje i, prikazivanjem lažnih činjenica, dovela u zabludu zaposlene u više privrednih društava iz Beograda da su platili dobavljače, poreske obaveze i obaveze za druge javne prihode, dok su oštećeni taj novac, zapravo, uplaćivali na njene lične i račune ostalih osumnjičenih.

Ona je, kako se sumnja, na taj način za sebe i ostale osumnjičene pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 304.479.479 dinara. Svi osumnjičeni su potom, kako se sumnja, taj novac koristili za lične potrebe, iako su znali da potiče iz kriminalne delatnosti, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike