Kapetan postao građevinac: U Srbiji ostao bez "ferarija", a ovo su mu oduzeli karabinjeri (FOTO)

20.12.2023

20:45

0

Autor: 24sedam

Italijani zaplenili nekretnine i automobile

Kapetan postao građevinac: U Srbiji ostao bez "ferarija", a ovo su mu oduzeli karabinjeri (FOTO)
Copyright Foto: Milano Police

Ljubomir Romanov iz Obrenovca, koga su Italijani označili kao prvog kapetana bande koja je pljačkala vile bogatih Engleza odakle su odneli oko 26 miliona funti, novac je ulagao i u luksuzne automobile. Većim delom, ipak, kupovao je nekretnine po Srbiji, a danas je pored njega uhapšeno još pet osoba, dok su dve nedostupne srpskim organima.

U današnjoj akciji, navode mediji, policija je zaplenila i nekoliko luksuznih "ferarija". Očigledno da je Romanov, koji je koristio oko 18 različitih identiteta, novac od sumnjivih poslova ulagao u luksuzne četvorotočkaše.

Italijanska policija saopštila je još 23. juna 2017. godine da mu je zaplenila imovinu vrednu oko pola miliona evra. Tu su bila tri automobila, ali i četvorospratna vila sa garažom, bazenom i baštom i lokal u funkciji bara. Sve nekretnine bile su u Baranzateu.

Foto: Milano Police
Deo zaplenjene imovine u Italiji

Tri automobila zaplenjena prošlog utorka su BMV vredan 28.000 evra, "porše kajen" od 65.000 evra i "audi" od 68.000 evra. Muškarcu se trenutno ne može ući u trag, a oženjen je ženom slovenskog porekla.

Policija je navela da je sve to vlasništvo Alfreda Lindlija, rođenog u Peruu, ali i da on koristi najmanje 17 pseudonima. Navodili su da je osuđivan devet puta, a da mu je supruga slovenskog porekla. Naravno, policija ga nije pronašla na adresi. Sumnja se da se preko Zagreba i Sarajeva prebacio za Beograd.

Engleski mediji su četiri godine kasnije, novembra 2021. godine, objavili da je "Peruanac" suvlasnik građevinskog preduzeća u Beogradu. Imali su i informaciju da je njegova kućna adresa u Obrenovcu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike