Oprali 400 miliona dinara, budžet Srbije ojadili za više od 122 miliona: Saslušani osumnjičeni za poresku prevaru

08.12.2023

20:15

0

Autor: Mi. S.

Od 11 osumnjičenih, petoro se na saslušanju branilo ćutanjem, dok su ostali izneli odbranu

Oprali 400 miliona dinara, budžet Srbije ojadili za više od 122 miliona: Saslušani osumnjičeni za poresku prevaru
Ilustracija - Copyright Profimedia

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je saslušano 11 osumnjičenih za pranje novca u iznosu od gotovo 400 miliona dinara, poreske prevare i poresku utaju kojima je budžet Republike Srbije oštećen za više od 122 miliona dinara.

Petoro osumnjičenih se na saslušanju branilo ćutanjem, dok su ostali izneli svoju odbranu. Posle saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da svim osumnjičenima odredi pritvor.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeni su: I. V, V. V, S. V, S. V, D. J, L. Ć. i V. A, M. M. i M. M, M. R. i R. R. Oni su osumnjičeni za pranje novca, poresku prevaru i poresku utaju.

S. V., S. V., D. J., M. R., M. M., i M. M. se sumnjiče da su kao odgovorni ili faktički odgovorna lica privrednih društava iz Beograda, Bačke Palanke i iz okoline Sremske Mitrovice, od 2019. do polovine 2023. godine, na osnovu lažnih računa o prometu robe i usluga koji nije sproveden, prenosili novac na račune privrednih društava I. V. i V. V. u iznosu od oko 396 miliona dinara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike