Oslobođeni optuženi za ubistvo navijača Zvezde na Senjaku: Delovali u nužnoj odbrani, osuđeni za nasilničko ponašanje i oružje!

12.12.2023

13:43

0

Autor: Mi. S.

Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i miloš Mišljen osuđeni su na po tri godine zatvora za nasilničko ponašanje i držanje oružja

Oslobođeni optuženi za ubistvo navijača Zvezde na Senjaku: Delovali u nužnoj odbrani, osuđeni za nasilničko ponašanje i oružje!
Borivoje Simović - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7

U Višem sudu u Beogradu danas je objavljena presuda za ubistvo navijača Crvene zvezde Borivoja Simovića kojom su Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen oslobođeni za krivično delo ubistvo, a osuđeni su na jedinstvenu kaznu od po 3 godine zatvora zbog krivičnih dela nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja.

Simović je, da podsetimo, ubijen 25. juna 2020. godine u parku na Senjaku. Na njega je tada pucano iz najmanje dva pištolja, a koban je bio metak u leđa.,

Zbog ubistva Simovića mesec dana kasnije uhapšeni su Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen koji su došli u policiju u pratnji advokatata, kada su i saslušani.

Oni su osuđeni zbog prebijanja Simovićevog prijatelja dva dana pre njegovog ubistva što je kvalifikovano kao krivično delo nasilničko ponašanje i zbog nošenja oružja kobne većeri. Sud je obrazložio da se trojica okrivljenih oslobode krivice za ubistvo, jer su delovali u nužnoj samoodbrani.

Oni su, kako je dokazano tokom suđenja, došli na mesto sastanka kada je Simović prvi otvorio vatru na njih, napad je bio planiran, oni su uspeli da izbegnu metak, uzvratili su i pogodili ga. Da bi neko bio oštećen u sudskom postupku mora da ima časne namere, a pokojnik nije imao već je išao sa tim da liši života okrivljene, rečeno je u obrazloženju presude.

Advokat Aleksandara Nikolića, Dalibor Katančević, rekao je za medije da je presuda očekivana, jer se čak i u optužnici navodilo da su okrivljeni uzvratili vatru.

- Očekujem da će biti žalbe od strane tužilaštva, ali isto tako očekujem da će Apelacioni sud potvrditi ovu odluku, jer je to jedina moguća presuda u takvoj situaciji - rekao je Katančević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike