Presuda za ubistvo u Ugrinovcima: Ovo je kazna za smrt vođe krijumčara

14.12.2023

14:40

0

Autor: 24sedam

Ubica Budvanina dobio 12 godina zatvora

Presuda za ubistvo u Ugrinovcima: Ovo je kazna za smrt vođe krijumčara
B. T. zvani Kikinda upucao Dražena Delevića - Copyright Facebook/Dražen Delević

Viši sud u Beogradu osudio je danas Bojana Tatomirova (24) na 12 godina zatvora jer je 7. decembra 2022. oko 14.30 časova u Ugrinovcima ubio Dražena Delevića (33) iz Budve.

Sud ga je za ubistvo osudio na 11 godina, a za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja na godinu i po dana, te mu je izrečena jedinstvena presuda od 12 godina. U kaznu zatvora mu je uračunato vreme provedeno u pritvoru koji mu je danas sudija produžila do upućivanja na izdržavanje kazne.

- Tatomirov se nije jasno i iskreno izjasnio o detaljima pucnjave, pa je odbačena tvrdnja branioca da je reč o nužnoj odbrani. Za nužnu odbranu je potrebno više elemenata, a jedan od njih je da je došlo do istovremenog napada, odnosno da je i žrtva pucala, dok je utvrđeno da ubijeni nije imao oružje - navela je u obrazlaženju presude sudija.

Osvrnula se na tvrdnje Tatomirova da nije smeo da prijavi Delević policiji jer je imao veze i saznao bi za to. Pitala je okrivljenog šta bi gore dobio time ako mu je Budvanin svakako pretio da će ga ubiti.

- Potrčali ste za novcem i zbog toga je jedan čivek izgubio život - naglasila je sudija i dodala bez obzira što je Delević činio krivična dela nije trebalo da bude ubijen.

Tatomirov je nakon kraće rasprave sa Delević, koji je u BMV X6 došao do kuće gde je okrivljeni živeo kao podstanar, iz neposredne blizine, ispalio pet hitaca iz pištolja u glavu i telo. Ubica je potom pobegao "škodom okravijom", ali je pozvao policiju i prijavio se.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike