Detalji akcije "Tokio": Šta je sve zaplenjeno kumu ubijenog vođe "škaljaraca" (FOTO)

12.12.2023

11:47

0

Autor: 24sedam

Automobili, skupoceni satovi, evri...

Detalji akcije "Tokio": Šta je sve zaplenjeno kumu ubijenog vođe "škaljaraca" (FOTO)
Copyright Foto/MUP RS

Policija Republike Srpske, u okviru akcije "Tokio" u kojoj je juče uhapšen Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženijih kriminalaca u EU, pronašli su i privremeno oduzeli pet automobila, šest mobilnih telefona, tri pištolja, kao i 189 komada municije različitog kalibra. Zaplenjeni su i kilogram kokain i hašiš, bankovne kartice i dva skupocena sata. Oduzeto je 125.880 evra i 11.800 KM.

Zaplenjeni su i rokovnici s evidencijama i zabeleškama o prodaji droge. Kada je reč o automobilima, oduzeti su "golf 7", "volksvagen polo", "audi RS3", "ford fokus" i "škoda oktavija".

Samardžija, kum ubijenog vođe "škaljarskog klana" Jovice Vukotića, uhapšen je na Jahorini. U njegovom društvu je bila Tijana Tegeltija (33), bivša žena Milana Tegeltije, sada savetnika Milorada Dodika.

Printscreen /Europol
Zaplenjeno oko 130.000 evra

 

Slovenija je za Samardžijom raspisala međunarodnu poternicu jer je nedostupan pravosudnim organima sbog sudskog postupka za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima. Za ista dela je osumnjičen i u BiH. Istraga protiv njega vođena je u saradnji s Tužilaštvom BiH, a Samardžija je po bekstva iz Slovenije nastavio da rukovodi organizovanom kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom drogama na području ЕU, BiH, Srbije i Crne Gore.

- Istragom su dokumentovani prevoz i prodaja više od 40 kilograma kokaina i pola kilograma heroina - saopštio je MUP RS.

On je uhapšen i prošle godine po poternici Slovenije, ali ga je od izručenja zaštitilo državljanstvo BiH.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike