Saradnik "kavčana" i "Pink panter" među najtraženijima u Evropi: Lista begunaca od kojih strah ulazi u kosti! (FOTO)

01.10.2022

11:30

0

U sredu Evropol i Evropska mreže za aktivno praćenje begunaca (ENFAST), uputili su apel građanima EU da pregledom fotografija najtraženijih kriminalaca Evrope pomognu policijskim službenicima u hvatanju osumnjičenih

Saradnik "kavčana" i "Pink panter" među najtraženijima u Evropi: Lista begunaca od kojih strah ulazi u kosti! (FOTO)
europol najtrazeniji kriminalci copy - Copyright Printscreen /Europol

Kriminalne mreže se sastoje od različitih aktera koji sprovode niz nezakonitih aktivnosti.

Ove mreže prožimaju društvo i privredu, sa ključnim operativcima na svim nivoima koji šire svoje pipke, piše "Dan".

Evropska mreža timova za aktivno traženje begunaca (ENFAST), podržana od strane Evropola, pokrenula je kampanju "Najtraženiji u EU" 2022. kako bi se fokusirala na osumnjičene za kojima se traga širom Evrope. 

eumostwanted.eu
 

Te osobe su, kako navode, članovi organizovanih kriminalnih grupa. Među njima svoje mesto su našli i pripadnici crnogorskih klanova.

Mladen Samardžija

- Mladen Samardžija je učestvovao kao član međunarodne kriminalne grupe koja je delovala u okviru veće međunarodne kriminalne grupe iz Crne Gore pod nazivom "kavački klan“. Putem SKY komunikacije koordinisao je rukovanje i isporuku ilegalne droge i novca i regrutovao nove članove kriminalne grupe. Svojim krivičnim delima protivpravno je pribavio veliku imovinsku korist- objavljeno je na sajtu Evropola.

Neki od profila istaknutih na ovogodišnjoj listi uključuju mafijaške bosove koji su počinili ubistva i masakrirali nedužne ljude, trgovce drogom, trgovce ljudima, nasilne kriminalce koji vrše ubistva ili druga nasilna dela u ime kriminalne grupe, te perači novca i pronevere.

Printscreen / EUROPOL
 

Milašinović Goran

- Dana 28.02.2009. tri naoružana lica su ušla u zlataru "NATALEX HOUSE OF DIAMONDS " u Limasolu na Kipru i ukrala različite vrste dragulja u vrednosti od 212.936 evra. Iz dokaza koje je policija prikupila, uparen je i identifikovan DNK profil crnogorskog državljana Milašinović Gorana rođenog 19.03.1979. Veruje se da je osoba o kojoj je reč deo šire kriminalne grupe Pink Panteri- navode iz Evropola.

Printscreen / EUROPOL
 

Podsetimo, u sredu Evropol i Evropska mreže za aktivno praćenje begunaca (ENFAST), uputili su apel građanima EU da pregledom fotografija najtraženijih kriminalaca Evrope pomognu policijskim službenicima u hvatanju osumnjičenih, među kojima je i veliki broj poreklom sa Balkana.

U kampanji koju sprovode ove godine, posebno su fokusirani na vođe i ključne članove organizovanih kriminalnih grupa, narko trafikante, trgovce belim robljem, kriminalce tražene zbog ubistva, plaćene ubice, kao i one koji se bave pranjem novca i proneverama, navode u saopštenju.

Evropol moli građane da posete veb stranicu, na kojoj se nalazi 49 profila begunaca povezanih sa organizovanim kriminalnim grupama, pogledaju fotografije i vide da li su nekog od njih prepoznali.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike