Vukotićeve ubice iz Turske u junu legitimisane u jednom lokalu u Beogradu: Jedan od njih i dalje boravi u Srbiji!

11.10.2022

07:53

0

Autor: 24sedam

Vođa klana Sedat Šahin je u zatvoru u Turskoj, ali njegovi najbliži saradnici, uzeli su u Beogradu pare da ubiju Vukotića

Vukotićeve ubice iz Turske u junu legitimisane u jednom lokalu u Beogradu: Jedan od njih i dalje boravi u Srbiji!
zvicer vukotic senke - Copyright Printscreen/Pixabay /Mup

Državljani Turske, njih četvoro, od kojih je jedna žena, boravili su u junu u Beogradu da bi ugovorili likvidaciju i cenu od 1,5 miliona evra za smrt navodnog vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića. Avans je, kako se sumnja, isplaćen u srpskoj prestonici, a prema nekim saznanjima, Kadir H., koji ima bliske veze među ovdašnjim kriminalcima, i dalje se nalazi u Srbiji.

Pored njega, u Beogradu su tih dana boravili i Baris Bojun i Binali Čamgoz, kao i njihova bliska prijateljica, a to se zna jer je ova četvorka je sasvim slučajno legitimisana u jednom od beogradskih lokala.

Posle toga oni su se naprasno izgubili. Ista žena je sutradan legitimisana na aerodromu "Nikola Tesla". Letela je ka Crnoj Gori. Srbiju su napustili ubrzo i Bojun i Čamgoz dok je Kadir H., navodno, ostao u Beogradu.

Čamgoz je narednog meseca, odnosno u julu, uhapšen u Crnoj Gori, dok je Bojun u avgustu "pao" u Riminiju u Italiji, sa lažnim papirima, a iza rešetaka se jedino nije našla tajanstvena dama.

Ubrzo nakon što je 8. septembra Jovica Vukotić likvidiran u Istanbulu, turska policija je pohapsila osumnjičene za ovaj zločin. Utvrđeno je, bar prema prvim informacijama, da je zločin naručio Radoje Zvicer, vođa "kavačkog klana", a da su nalozi preko njegovog brata od tetke Radoja Živkovića Žutog i Zdravka Perunovića "prosleđeni" tuskoj mafiji, čije je sedište u Izmiru.

Sumnja se da su sve četvoro Turaka, koji su legitimisani u Beogradu, pripadnici mnogo jače mafijaške organizacije, koju predvodi Sedat Šahin i čije je sedište u Bafri.

Ovaj klan je, prema izveštajima turske policije, jedan od tri najjača u ovoj zemlji. Povezivani su sa mnogobrojnim ubistvima i drugim krivičnim delima, a kao i "škaljarci" i "kavčani", u sukobu su sa jednom, takođe, velikom mafijaškom ekipom iz ove zemlje.

Vođa Sedat Šahin je u zatvoru u Turskoj, ali njegovi najbliži saradnici, kako se sumnja, uzeli su novac da odrade ubistvo Jovana Vukotića. Pored toga, prema podacima obaveštajnih službi, dve kriminalne organizacije sarađuju i u prevozu narkotika, čiji se transport odvija preko Turske i to u više pravaca. Najvažniji je heroinski, koji kreće od Avganistana, pa nadalje ka Evropi.

Prema operativnim informacijama evropskih policijskih službi, Zvicer je lociran na teritoriji Turske  u isto vreme kada je u Istanbulu ubijen Jovan Vukotić. Postoji podatak da je posle hapšenja osumnjičenih za zločin, sklonjen u Iran i da mu zaštitu, za cenu od 5 miliona evra, pruža jedna od najjačih mafijaških organizacija iz Turske.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike