Šok u Kragujevcu: Vozač "fijata" uhvaćen sa nezamislivih 3,06 promila alkohola u krvi

05.12.2023

13:59

0

Prekršajni sudija mu je izrekao novčanu kaznu od 125.000 dinara, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja vozilom

Šok u Kragujevcu: Vozač "fijata" uhvaćen sa nezamislivih 3,06 promila alkohola u krvi
Alko-test/Ilustracija - Copyright Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu isključili su iz saobraćaja 43-godišnjeg vozača "fijata" koji je vozio sa 3,06 promila alkohola u organizmu. 


Vozaču je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje, saopštila je danas Policijska uprava Kragujevca. 

Prekršajni sudija mu je izrekao novčanu kaznu od 125.000 dinara, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja vozilom. 

U prethodna dva meseca, saobraćajna policija u Kragujevcu isključila je iz saobraćaja 364 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih je 21 vozač učinio prekršaj nasilničke vožnje, upravljajući vozilom sa više od dva promila alkohola u organizmu.

U cilju unapređenja saobraćaja, policija će pojačano kontrolisati saobraćaj, sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda. 

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, a posebno na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kako bi sačuvali svoj život i živote drugih učesnika u saobraćaju, navela je Policijska uprava Kragujevca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike