Tužilaštvo traži pritvor za Belivukovog vojnika: Pred tužiocem ćutao

15.11.2022

13:34

0

Autor: J.S.J.

Tužilaštvo je za Pavla O. predložilo pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne ponovi delo, dok je za N.M. predložio pritvor kako ne bi ponovio delo za koje se tereti

Tužilaštvo traži pritvor za Belivukovog vojnika: Pred tužiocem ćutao
Hapšenje "vračaraca" - Copyright Mup

Pavle O. (33) koji je prema operativnim saznanjima označen kao visokorangirani pripadnik grupe "Iz principa" kojom su rukovodili Veljko Belivuk i Marko Miljković, a koji je uhapšen zbog sumnje da je sa još dvojicom osumnjičenih trgovao narkoticima, saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pavle O. se branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Takođe je saslušan i Nikola M. koji je negirao izvršenje krivičnog dela. 

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da obojici odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, a Pavlu O. i zbog opasnosti od bekstva. Njima dvojici kao i već procesuiranom Petru B., na teret se stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Naredbom o proširenju istrage Petar B, Pavle O. i Nikola M. se sumnjiče da su kao grupa, po prethodnom dogovoru, radi dalje prodaje, od NN lica kupili veću količinu različitih opojnih droga, kao i sredstva koja služe za razmeru i pakovanje droge. Narkotike su držali u kući Petra B. (35) u Krnjači, u kojoj je policija pronašla i zaplenila 22 kilograma marihuane, 2 kilograma amfetamina, 700 grama hašiša, 150 ekstazija, mašina za vakumiranje i 2 elektronske vagice za precizno merenje, navodi se u saopštenju VJT u Beogradu.

Petar B. je uhapšen u petak, a nakon dva dana skrivanja u štek stanu u nedelju je uhapšen i Pavle O. za kojim je bila raspisana potraga. Zajedno sa njim uhapšen je i vlasnik tog stana Nikola M.

Za Pavla O. navodi se da je bio izrazito aktivan i visoko pozicionirani pripadnik "Principa", ali se nakon hapšenja vođa, Belivuka i Miljlovića, primirio.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike