On bacao bombe, ona čuvala stražu. Hteli da ubiju decu Dragoslava Kosmajca! Saslušani Duca i Džesika

18.11.2023

15:15

0

Dušan Krstić i Džesika R. T. negirali da su hteli da ubiju Lazara i Milicu Kosmajac

On bacao bombe, ona čuvala stražu. Hteli da ubiju decu Dragoslava Kosmajca! Saslušani Duca i Džesika
Hapšenje Dušana Krstića i Jessi - Vi R. T. - Copyright Printscreen MUP

Dušan Krstić Duca (57) i državljanka Australije Džesika R. T. (39) saslušani su danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Oni se sumnjiče za dogovaranje, planiranje i organizovanje ubistva iz bezobzirne osvete Lazara i Milice Kosmajac kojima su 7. i 15. novembra u čija su dvorišta porodičnih kuća na Zvezdari bacili ručne bombe.

Osumnjičeni su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela, s tim što Dušan Krstić nije želeo da iznosi odbranu, dok je Džesika odbranu iznela.

Printscreen/Društvene mreže
Dušan Krstić

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Kostiću odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, a Džesika zbog opasnosti od bekstva.

Džesika je navodno ranije bila policajka u Australiji, a sa svojom decom se doselila u Srbiju, kupila rudnik i počela da živi sa Dušanom. Ona se, kako saznajemo, branila da joj Dušan nikada nije spomenuo Kosmajca, da nikada nije videla voki toki i spiskove sa kretanjem dece.

Njima se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo, nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i Izazivanje opšte opasnosti.

Sumnja se da su Dušan Krstić i Džesika dogovarali, planirali i organizovali teško ubistvo Lazara i Milice Kosmajac, pa su neovlašćeno pribavili tri ručne bombe, čije držanje nije dozvoljeno građanima.

Krstić  je 7. novembra u dvorište porodične kuće Lazara Kosmajca, aktivirao i bacio ručnu bombu, koja nije ekspodirala, da bi sutradan u dvorište porodične kuće prvog komšije Kosmajčevih S. N. bacio drugu ručnu bombu koja je eksplodirala, čime je izazvao opasnost za život i telo ljudi i imovinu većeg obima i to S .N, koji se u to vreme nalazio i kući.

Antonio Ahel/ATA Images
Lazar Kosmajac

On je, kako se sumnja, 15. novembra u dvorište porodične kuće Milice Kosmajac aktivirao i bacio treću ručnu bombu, koja nije ekspolodirala.

Osumnjičena Džesika R. T. mu je sa umišljajem pomagala, tako što je vodila računa da niko ne uoči šta rade, čuvala stražu, obezbeđivala vozilo i čekala Dušana Krstića.

Policijski službenici su u vozilu Kostića. marke "mercedes" pronašli svesku u koju je on zapisivao podatke o porodici Kosmajac, njihovim vozilima, nekretninama, obezbeđenju koje imaju, kao i dva sredstva za komunikaciju koja su koristili prilikom krivičnih dela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike