Tanka odbrana bombaša na kuće Kosmajca: Bombe iz osvete, ali zbog Goksija bombaša robija Joca Amsterdam

17.11.2023

09:22

0

Autor: 24sedam

Bombaši se brane da su napali iz osvete

Tanka odbrana bombaša na kuće Kosmajca: Bombe iz osvete, ali zbog Goksija bombaša robija Joca Amsterdam
Copyright 24sedam

Bombaši na kuće pokojnog Dragoslava Kosmajca D. K. (59) i njegova žena Dž. R.T. (39), posle hapšenja, policiji su tvrdili da je motiv napada osveta zbog ubistva iz 1995. i zato što je prodao mnogo droge na Zvezdari.

Supružnici tvrde da su dve kuće Kosmajca na Zvezdari napali zbog ubistva njihovog kuma Gorana Marjanovića, zvanog Goksi bombaš. Ovaj mladić, koji je na beogradskom asfaltu važi za neobuzdanog pripadnika mlađe generacije, ubijen je 18. jula 1995. godine u kafiću "Bambi" u Sportskom centru "Olimp" na Zvezdari. U pucnjavi nastradala je i Marjanovićeva devojka Marija Đorđević, a više ljudi ranjeno.

24sedam/Katarina Mihajlović
Uhapšeni bombaši napali dve kuće pokojnog Kosmajca

Njegovo ubistvo, odavno je i sudski rešeno. Marjanović su ubila dvojica tadašnjih policajaca Bojan Prodanović i Miodrag Milosavljević. Za ovo ubistva su policajci osuđeni na po 15 godina zatvora, a za podstrekivanje je 15 godina dobio Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam.

Po optužnici, Jocića je Prodanoviću i Milosavljeviću za tu "uslugu" obećao 50.000 maraka i dao im vozilo "simka", italijanske registaracje i dva automatska pištolja "hekler i koh".

Uhapšeni bombaš D.K. tvrdi i da zna da je Kosmajac odgovoran za postavljanje eksploziva pod vozilo u kojem su bili njegova žena i deca koja su preživela.

U noći između 7. i 8. novembra D.K. je bacio jednu bombu u dvorište porodične kuće Lazara Kosmajca, sina pokojnog Dragoslava Kosmajca, koja nije eksplodirala. Sutradan, oko 23.50 časova, na istu porodičnu kuću je bacio bombu koja je eksplodirala, a onda je 15. novembra u 23.44 časova bacio "kašikaru" na porodičnu kuću Milice Kosmajac, ćerke Dragoslava Kosmajca, koja se nije aktivirala. Sve vreme sa njim je bila i njegova supruga.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike