Bombe za naslednika srpskog Eskobara: Ovaj Kosmajac je bio meta bombaša

09.11.2023

14:09

0

Autor: Mi. S.

Treća eksplozivna naprava, koja nije detonirala, odneta je iz dvorišta kuće na Zvezdari

Bombe za naslednika srpskog Eskobara: Ovaj Kosmajac je bio meta bombaša
Policija ispred kuće Dragoslava Kosmajca - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Policija je obavila uviđaj u kući pokojnog Dragoslava Kosmajca na beogradskoj Zvezdari, na koju su bačene tri bombe. Meta napada, prema nezvaničnim informacijama, bio je Lazar Kosmajac, sin kontroverznog biznismena.

Prva bomba, da podsetimo, bačena je u dvorište 7. novembra oko 21 sat. Zaustavila se kod garaže i nije eksplodirala. Kosmajčeva udovica Aleksandra, koja živi u kući, navodno nije ni znala da je ta bomba bačena, a sve je videla sutradan tek oko 18 časova. Slučaj nije prijavljen policiji, ali su inspektori, tokom noćašnjeg uviđaja, otkrili na snimcima sigurnosnih kamera da je nepoznata osoba bacila "kašikaru" u dvorište prethodnog dana.

Drugi atak na kuću dogodio se šest sati kasnije, noćas oko ponoći, kada je odjeknula stravična detnacija. Tada je Aleksandra pozvala policiju i prijavila da je čula jaku detonaciju i da se oseća miris baruta. Bomba je, međutim, odjeknula u dvorištu prvog komšije, jer je bombaš promašio. Jutros je otkrivena i treća eksplozivna naprava koja, srećom, nije detonirala, ali je to izazvalo opštu pometnju.

Stiglo je više policijskih vozila, inspektori i kontradiverziona ekipa, Hitna pomoć i vatrogasci. Bomba je na kraju odneta.

Meta napada, kako se sumnja, bio je Lazar Kosmajac, tačnije ovo je bila bomba upozorenja.

- Nisam ga videla godinama, iako sam čula da ih Lazar posećuje. U kući žive Dragoslavova supruga Aleksandra i njegovi ćerka i unuk - priča jedna od komšinica.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike