Šok-bombe, snajper, pištolj u čarapama... Pogledajte hapšenje bombaša na kuće Dragoslava Kosmajca (FOTO)

17.11.2023

11:48

0

Autor: 24sedam

Bombaši uhvaćeni na prepad na Ubu

Šok-bombe, snajper, pištolj u čarapama... Pogledajte hapšenje bombaša na kuće Dragoslava Kosmajca (FOTO)
Hapšenje Dušana Krstića i Jessi - Vi R. T. - Copyright Printscreen MUP

Bombaši koji su napali dve kuće Dragoslava Kosmajca na Zvezdari - jednu u kojoj danas živi najstarija ćerka, i drugu u kojoj su udovica i sin - mirno su se predali policiji u trenutku hapšenja. 

Osumnjičeni D. K. (59), posle ispaljenih šok-bombi u dvorištu njegove kuće na Ubu, mirno je otvorio vrata i podigao ruke. Posle njegovog hapšenja na vratima, lisice su stavljene i njegovoj supruzi Dž. R. T. (39). Kraj ulaznih vrata policija je pronašla snajper, dok je među čarapama D. K. krio pištolj.

Kako je saopštio MUP, supružnici se sumnjiče da su izvršili krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti. 

Muž i žena su se branili da su napade izveli iz osvete zbog ubistva njihovog kuma Gorana Marjanovića, zvanog Goksi Bombaš, 1995. godine i zato što je Kosmajac prodao mnogo droge na Zvezdari.

U noći između 7. i 8. novembra, u dvorište porodične kuće Lazara Kosmajca, sina pokojnog Dragoslava Kosmajca, ubacili su bombu, koja nije eksplodirala.

Sutradan, u 23.50, na istu porodičnu kuću D. K. je bacio bombu koja je eksplodirala, a onda je 15. novembra u 23.44 bacio "kašikaru" na porodičnu kuću Milice Kosmajac, ćerke Dragoslava Kosmajca, koja se nije aktivirala. Sve vreme sa njim je bila njegova supruga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike