Ovo je mladić koji je teško ranjen u Žarkovu: Ivan hapšen zbog ubistva u porti crkve u Vraniću

04.11.2023

19:52

0

Lekari se bore za život Ivana Asodija (28) koji je, kako saznajemo, pogođen sa šesat metaka u stomak i grudi

Ovo je mladić koji je teško ranjen u Žarkovu: Ivan hapšen zbog ubistva u porti crkve u Vraniću
Ivan Asodi i Saša Joksić - Copyright Printscreen/Facebook

Ivan Asodi (28) teško je ranjen u pucnjavi u beogradskom naselju Žarkovo. On je sa teškim ranama primljen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra u Beogradu i lekari se bore za njegov život. Kako 24sedam nezvanično saznaje, on je pogođen sa šest metaka u stomak i grudi.

Ranjeni maldić, međutrim, nije nepoznat javnosti. On se pominjao u slučaju ubistva u porti crkve u Vraniću na Svetog Iliju 2015. godine kada je ubijen Saša Joksić, a teško ranjen Dragan Jovanović.

 

 

Joksić je ubijen tokom letnjeg vašara u Vraniću, u trenutku kada je dvojicu pijanih mladića opomenuo da ne uriniraju u dvorištu crkve. Marko Petković i Ivan Asodi su tada nasrnuli na njega, a tokom rvanja jedan od njih je izvukao nož i njime ubo Joksića direktno u srce.

Za ovaj zločin su optuženi Petković i Asodi. Suđenje su pratile mnogobrojne kontroverze, najpre što je sud nakon godinu dana od hapšenja pustio Ivana iz pritvora, a nakon 30 meseci i Petkovića, uz obrazloženje da postupak mogu da prate braneći se sa slobode.

Ivan je ubrzo pobegao u Austriju, gde je uhapšen zbog drugog krivičnog dela, a potom deportovan u Srbiju, jer je utvrđeno da je za njim raspisana poternica.

Suđenje za ovaj postupak je počelo ponovo 2018. na početku ponovljenog postupka optuženi mladići su ponovili da nisu krivi, a potom su, zajedno sa braniocima, najavili da će na sledećem pretresu prvi put da iznesu odbrane, jer su se tokom prethodnog postupka branili ćutanjem.

U finišu sudskog procesa 2020. godine, Više tužilaštvo povuklo je optužnicu protiv Ivana Asodija za teško ubistvo Joksića u saizvršilaštvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike