Skandal: Ubici Marka Ivkovića smanjena kazna za 10 godina! (VIDEO)

07.12.2022

13:00

0

Advokati Kadrije Aktaša čak zahtevali da njihov klijent bude pušten odmah na slobodu

Skandal: Ubici Marka Ivkovića smanjena kazna za 10 godina! (VIDEO)
Marko Ivković - Copyright MN Press

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković ubijen je u Istanbulu pre osam godina pred meč između Galatasaraja i crveno-belih.

Kadri Aktaš, ubica Ivkovića, osuđen je na 25 godina, a kako prenose tamnošnji mediji, kazna mu je smanjena za 10 godina, što znači da će u zatvoru ostati još samo sedam godina.

Advokati Aktaša su čak zahtevali da se pusti odmah na slobodu.

- Iako je Srbima bilo zabranjeno da dođu na meč, došli su autobusima, sa oštricama u rukama. To su videla i stručna lica. Klijent je odreagovao u samoodbrani i bio zatvoren u kaznenoj ustanovi. Odležao je svoje, zahtevamo njegovo otpuštanje - istakli su advokati Ivkovićevog ubice.

 

 

Podsetimo, Ivković je u novembar 2014. tragično izgubio život u Istanbulu, uoči utakmice Evrolige.

Neposredno pre utakmice dolazi do tuče sa navijačima istanbulskog kluba u kojoj je Marko izboden nožem s leđa. Odmah biva prebačen u istanbulsku bolnicu, ali lekari i posle pet sati reanimacije nisu uspeli da mu spasu život.

Sahranjen je 24. novembra na Bežanijskom groblju u Beogradu. Sahrani je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi, a navijači su se od Marka oprostili uz pesmu „Dobro znaj”.

 

 

Pored porodice i prijatelja, sahrani je prisustvovao ceo fudbalski i juniorski košarkaški tim Crvene zvezde (seniori su bili u Zagrebu zbog utakmice Jadranske lige) na čelu sa predsednikom Nebojšom Čovićem, nekadašnji prvi čovek fudbalskog kluba Dragan Džajić, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević, direktor vaterpolo kluba Igor Milojević i drugi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike