Ko je ispalio šest hitaca u Rusa: Sačekuša u Žarkovu za grehe iz prošlosti (FOTO)

15.11.2023

12:59

1

Autor: 24sedam

Policija istražuje šta se krije iza ubistva Ivana Asodija (28)

Ko je ispalio šest hitaca u Rusa: Sačekuša u Žarkovu za grehe iz prošlosti (FOTO)
Copyright MN Press

Ivan Asodi (28), koji je sinoć posle 10 dana izgubio bitku za život, bio je član grupe "Brigadiri", jedne od vodećih ekipa među navijačima Crvene zvezde. Na severu, svi su ga znali kao - Rus, a sada se na društvenim mrežama opraštaju od njega.

Ovaj navijač, burne kriminalne prošlosti, teško je ranjen 4. novembra u beogradskom naselju Žarkovo. I dalje nepoznati napadač ispalio mu je u stomak šest hitaca. Asodi je prevezen u Urgentni centar, na odeljenje reanimacija gde je bio do sinoć.

Asodi je bio optužen za ubistvo Saše Joksića (39) u porti crkve u Vraniću. Za zločin, počinjen na Ilinden 2. avgusta 2015. bio je u pritvoru punih godinu dana. Glavnoosumnjičeni za zločin je bio njegov prijatelj Marko Petković (27), kasnije blizak "kavačkom" klanu Radoja Zvicera. Suđenje su pratile brojne brojne kontroverze.

Prvo je sud nakon godinu dana od hapšenja pustio Asodija iz pritvora. Nakon 30 meseci je pušten i Petković i to uz obrazloženje da, obojica, postupak mogu da prate braneći se sa slobode. Asodi je ubrzo pobegao u Austriju, gde je uhapšen zbog drugog krivičnog dela, a potom deportovan u Srbiju koja je za njim raspisala poternica. Pobegao je i Petković da bi kasnije bio uhapšen u Aranđelovcu sa lažnim bugarskim dokumentima i pištoljem za pojasom.

Printscreen/Društvene mreže
Ubijeni Saša Joksić

Na kraju, Apelacioni sud u Beogradu je 2. aprila 2021. pravosnažno osudio na 17 godina zatvora Petkovića, koji je Joksića izbo nožem tokom letnjeg vašara jer je njega i Asodija opomenuo da ne uriniraju u dvorištu crkve. Asodi je oslobođen svake odgovornosti.

Napad na Asodija u Žarkovu čak se povezuje sa zločinom u Vraniću. Navodno, u pitanju je osveta. Očigledno je, međutim, da je šest metaka ispaljeno zbog nečeg drugog - kriminalnih poslova.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike