Vapaj sestre ubijene legende Partizana: Ne mogu da spavam, strah me je da neću saznati ko je zločinac

07.11.2023

20:45

0

Ubistvo gimnastičara Partizana Andrije Klinke (82) pet godina je nerasvetljeno

Vapaj sestre ubijene legende Partizana: Ne mogu da spavam, strah me je da neću saznati ko je zločinac
Ilustracija - Copyright Tanjug/Siniša Kupinović

Katarina Dvornicki, najmlađa sestra Andrije Klinke (82) iz Stare Pazove, ubijenog 7. decembra 2018, strahuje da zločin nikada neće biti rešen.

- Ni dan-danas ne mogu da spavam. Strah me je da nikada neću saznati ko je ubio mog brata. Često pomislim kako taj čovek, ubica, s takvim teretom može da živi. Ubijen je samo iz koristoljublja. Zločin nije mogla da počini jedna osoba nego više njih - navodi sestra, a prenosi portal Ozon. 

Klinka, zvani Ondriš, nekadašnji Partizanov gimnastičar, ubijen je 7. decembra 2018. godine u Ulici Jana Kolara 68 u Staroj Pazovi, u kući u kojoj je živeo sam. Za ovaj zločin optužen je Zlatko K. (53) iz Stare Pazove. Na prvom suđenju 16. juna 2020. godine, Zlatko K. bio je osuđen na 20 godina zatvora, ali je Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo tu presudu i predmet vratio na ponovno suđenje.

Nema DNK

Tokom suđenja medicinski veštaci nisu mogli da se izjasne o tačnom vremenu smrti, a nijedan DNK trag nije povezivan sa Zlatkom K. Zato je on posle hapšenja u Tesliću i izručenja Srbiji pušten iz pritvora u kom je bio dve i po godine.

- Kada su ga oslobodili, ne mogu da opišem kako sam se osećala. I danas verujem da je to bio on, ali da je imao pomagače. Isto tako tvrdim da je Andrija ubijen iz koristoljublja. Brat je bio štedljiv. Imamo sestru u Kanadi koja mu je najviše davala - govori Katarina, dodajući da je Klinka imao četiri sestre i još jednog brata.

Sestra navodi da danas stalno sreće oslobođenog Zlatka, ali nikada joj nije rekao nijednu reč.

- Viđam ga često. Pije piće sa drugarima, druži se. Kada prođem pored njega, pogledamo se i to je to. Bila sam u policiji, raspitivala se da li ima nekih novih informacija, ali sve je isto. Ta slika kada ulazim kod Andrije u sobu i vidim ga kako leži na tepihu, nikada se neće izbrisati iz misli. Pomislila sam da mu je pozlilo, a ne da neko može da mu naudi - rekla je kroz suze najmlađa sestra ubijenog.

Video bonus

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Ozon

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike