Jedan ubica za dvojicu Nikola: Najbolji drugovi izrešetani jedan za drugim, a krvnik izbegao kaznu

05.11.2023

20:45

0

Autor: 24sedam

Nikole su ubijene u roku od dva meseca, a ubica je izbegao ruku pravde

Jedan ubica za dvojicu Nikola: Najbolji drugovi izrešetani jedan za drugim, a krvnik izbegao kaznu
Copyright Profimedia

Dvojica najboljih prijatelja sa Novog Beograda, u razmaku od nepuna dva meseca, ubijena su u ratu beogradskih gangova. Policija je znala ime njihovog ubice, tragala za njim, ali je na kraju on prošao bez kazne. 

Taj osumnničeni je osuđen za treće ubistvo na 12 godina robije. Ubistvo dvojice prijatelja i dalje se vodi kao nerasvetljeno.

Rafalu po "golfu"

Prvi je ubijen Nikola Banda (24). Pod okriljem mraka, na parkingu ispred zgrade broj 116 u Trećem bulevaru u novobeogradskom Bloku 28, nepoznati napadač je 9. septembra 2000. godine u njega ispalio rafale iz "kalašnjikova". 

Dok je sedeo u svom "golfu 3 karavan", sa zadnje leve strane vozila, u njega je ispalio oko 30 hitaca kalibra 7,62 milimetara. Posle pucnjave, ubica je bacio oružje i pobegao peške prema bloku 45.

Onda je došao 7. novembar 2000. Bandin drug Nikola Petrović (1976) ubijen je na uglu ulica Đorđa Jovanovića i Milana Jovanovića u beogradskom naselju Žarkovu. Na njega je iz automatske puške "hekler" nepoznati napadač iz "audija 80" ispalio oko 19 hitaca. 

Izrešetan na ulici

Neposredno pre pucnjave, Petrović se sa drugom šetao trotoarom ka Trgovačkoj ulici. Za to vreme, sa suprotne strane ulice, iz pravca Banovog brda, došao je automobil sivometalik "audi 80" u kome je bio ubica u društvu, najverovatnije, još jedne muške osobe. Kada je ugledao "audi" i ubicu u njemu,

Petrović je krenuo da prelazi ulicu i da se pozdravi sa napadačem, koga je najverovatnije od ranije poznavao. Onda su usledili rafali. Hici su ga pogodili u stomak i levi deo grudi. Prilikom pucnjave oštećeno je i parkirano vozilo "jugo".

Ime ubijenih mladića vezuje se za pripadnost grupi tada već pokojnog Stevana Jezdimirovića zvanog Jezda. Njegov klan je bio u žestokom sukobu sa klanom Dejana Stojanovića Keke, za koga se danas tvrdi da boravi u Južnoj Americi gde radi sa ozbiljnim krijmčarima kokaina. Ovaj rat sa kraja devedestih godina okončao se Kekinom pobedom.

Policija u takozvanoj "Beloj knjizi" o organizovanom kriminalu u Srbiji jasno označila da su Banda i Petrović ubijeni u ovom ratu. Decidno je bilo i navedeno ko je u njih dvojicu ispalio smrtonosne rafale i da je član najužeg kruga Dejana Stojanovića. Ali, na kraju je sve to ostalo samo mrtvo slovo na papiru. Označeni ubica nikada nije ušao u sudnicu i odgovarao za ova dva zločina. Danas robija za treće ubistvo, za koje je istraga uspela da sakupi sve dokaze.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike