Belivuku ruke veće od jednog para lisica, vezan sa dva spojena: Na suđenju klanu pominjali i poznatog repera!

30.10.2023

17:33

0

U sudnici se vrši uvid u pisanu dokumentaciju sa uviđaja u kući u Ritopeku, čiji je vlasnik optuženi Vlade Draganić

Belivuku ruke veće od jednog para lisica, vezan sa dva spojena: Na suđenju klanu pominjali i poznatog repera!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Rade Prelić/Profimedia

Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za sedam ubistava, otmice, silovanje, trgovinu drogom i oružjem, danas je, posle dva sata od kad je trebalo, nastavljeno suđenje u Specijalnom sudu u Beogradu. Jedina žena optužena da je pripadnica ovog klana Slađana Sekulić nije se danas pojavila u sudnici, jer je, kako je objasnila njena advokatica, na operaciji.

Svedok Ilija Kovačević koji je bio pozvan za danas, nije se pojavio. Sudija je saopštila da je on uredno pozvan. Njega su pominjali okrivljeni saradnik Srđan Lalić i vođe grupe, kada je bilo reči o kriptovanoj aplikaciji "Skaj".

Sudija je posle dva sata od početka današnjeg suđenja, donela odluku da se suđenje nastavi. Ona je obavestila sud da je advokat Vuk Tufegdžić dostavio zahtev kao punomoćnik Stefana Đurića Raste, da mu se vrati vozilo koje je oduzeto od Vlade Gerogieva.

Printscreen/Youtube/Amig show
Stefan Đurić Rasta

Sudija je pozvala Gerogieva da izađe za govornicu i da odgovori na pitanje o tome čije je vozilo. Podsetimo, Georgiev koji je navodno bio Rastin menadžer obuhvaćen je optužnicom.

Georgiev: Tako je, to je vozilo Stefana Đurića.

Sudija: Jeste li ga vi privremeno koristili?

Georgiev: Sarađivali smo, pa je privremeno bilo kod mene.

U sudnici se vrši uvid u pisanu dokumentaciju sa uviđaja u kući u Ritopeku, čiji je vlasnik optuženi Vlade Draganić.

Podsetimo, u kući u Ritopeku prema navodima optužnice ubijeno je sedam žrtava klana. Kako su svedočili svedoci saradnici, u njoj je postojala i tajna prostorija u kojoj je bila i industrijska mašina za mlevenje mesa u kojoj su uništavani ostaci žrtava.

Zatim je prikazan zapisnik o pretresanju stana Miloša Budimira na dan hapšenja 4. februara 2021., u kom se navodi da su oduzeti mobilni telefoni, sat "roleks" i drugi predmeti.

Tanjug/Miloš Milivojević/24sedam/Mup
Ilustracija

Budimir: To su sve dečiji telefoni, nisam ih ja koristio nego deca.

U dokumentaciji se navodi i da je oduzeto 1.750 evra.

Budimir: Bile su tri novčanice od 500 evra, jedna od 200 i jedna od 50. To je uzeto od moje supruge iz torbe. Uzeta je i jedna koverta na kojoj je pisalo "deca", za koju ja nisam znao ni da je imala. Ta koverta na kojoj je pisalo "deca" joj je vraćena, a ostalo joj je oduzeto.

Prikazane su potvrde o oduzetim automobilima BMW, "opel insignia" i "reno".

Budimir: BMW je od momka koji je hapšen sa nama, pa je pušten, opel insignia je automobil koji sam prodao Bojanu Hrvatinu, a koji nikada nije isplaćen.

Miloš Budimir je potom ponovo izašao za govornicu i rekao da je foto dokumentacija koja je prikazana na prethodnom suđenju, vezano za kuću na Rudniku u kojoj je Budimir uhapšen, kuća njegovog kuma.

Budimir: Moji kumovi tri godine nisu mogli da uđu u tu kuću, vraćena je nedavno ali ruinirana čak su i plafoni razvaljeni, valjda su mislili da se nešto krije. Pominjala se neka krv, a možda su ljudi klali neke svinje tamo.

Inače, Veljko Belivuk danas je u sudnicu doveden vezan sa dva para lisica, koje su spojene jedne za druge.

- Ruke su mu vezane sa dva para lisica iza leđa, jer jednim parom ne mogu, zbog "gabarita" da mu se obuhvate ruke iza leđa, pa su jedne lisice praktično produžene još jednim parom, da bi mogao da bude vezan do sprovođenja u sudnicu - objašnjava sagovornik medija.

U sudnici su potom pregledani zapisnici o pretresanju stana i kuće u Slavka Ćuruvije, koji se odnose na optuženog Dejana Tešića. On se javio za reč i rekao da kuća u Ulici Slavka Ćuruvije nije njegova i da ne zna zašto je odveden tamo.

U sudnici su potom prikazani zapisnici o DNK veštačenju tragova, zatim veštačenje laptopova, tableta i mobilnih telefona pronađenih kod Marka Miljkovića.

- Tražimo da se uređaji vrate, jer ih koriste deca Marka Miljkovića - rekao je advokat Nikola Jerković

Izvedena je kao dokaz i izjava Marka Miljkovića na kojoj piše "ja Marko Miljković ne želim da prisustvujem pregledanju uređaja".

Miljković: To su dečiji telefoni, tableti, nemaju nikakve veze sa mnom. Jedan telefon sa "Skaj" aplikacijom mi je oduzet ovde i njega koliko vidim nema.

Sledeći pisani dokaz odnose se na pregleda veštačenje elektronskih uređaja pronađenih kod Veljka Belivuka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike