Na zidovima u klanici ostali tragovi krvi Lazara Vukićevića: Belivukov koljač opisao bunker smrti u Ritopeku

21.02.2023

08:17 >> 13:02

0

Pripadnici grupe se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, nošenje i držanje oružja, trgovinu drogom, otmicu i silovanje

Na zidovima u klanici ostali tragovi krvi Lazara Vukićevića: Belivukov koljač opisao bunker smrti u Ritopeku
Marko Miljkovič imao dodatna pitanja za Srđana Lalića - Copyright Foto: 24sedam/e-stock/PinkTV/Printscreen

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je održano suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koje je prekinuto juče zbog neprimerenog ponašanja advokata odbrane.

 Na današnjem suđenju okrivljeni-saradnik Srđan Lalić je pojašnjavao fotografije MUP-a, na kojima je prikazana kuća u Ritopeku i pronađeno oružje. Lalić će u četvrtak nastaviti sa gledanjem i komentarisanjem fotografija.

O detaljima suđenja sa lica mesta izveštavala je novinarka portala 24sedam.rs, koja prenosi da je zgrada Specijalnog suda bila "pod opsadom" jer su pripadnici Žandarmerije ispred i oko zgrade, sa dugim cevima.

Na početku suđenja, sudija je upozorila branioce na ponašanje u sudnici. Rekla je da su vika i dobacivanja nedopustivi, te da će se i danas pozvati na zakon, ukoliko bude potrebe da "brani svoj i ugled učesnika u postupku".

Pročitajte kako je teklo današnje ročište:

Uznemirujuće svedočenje Belivukovog koljača:"Dok smo gurali isečene delove tela u mašinu za mlevenje mesa, krv je prskala na zid"

 

U sudnici Specijalnog suda prikazana je foto-dokumentacija koju je policija narpavila prilikom ulaska u kuću starve u Ritopeku gde je, prema optužnici, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića svoje žrtve prvo ubijao, a zatim su delove njihovih tela sekli a zatim ih mleli u  industrijskoj mašini za mlevenje mesa u tajnoj prostoriji,  koju svedok sarandik zove klanica.

 
Na fotografijama su se videli  označeni tragovi po zidovima,za koje svedok saradnik Srđan Lalić kaže da je, najverovatnije, dok su usitnjavali tela u mašini, krv prskala, a oni nisu uspeli sve tragove da uklone nakon zločina.
 
Na više fotografija prikazana je mašina, kao i njeni delovi, između ostalog, i nož koji je mleo tela žrtava, a prikazane su i slike na kojima se nalazi slivnik niz koji se slivala krv ubijenih.
 

Nastavljeno suđenje: Prikazuju se fotografije skrivene prostorije u kojoj je ubijeno sedmoro

24sedam
 

 

Nakon pauze prikazane su  fotografije skrivene prostorije u kojima je, prema optužnici, ovaj klan ubio sedam osoba.

Svedok saradnik Srđan lali opisuje šta se sve nalazi na fotografijama koje je napravila policija kao deo dokaznog materijala kada je ušla u kuću strave u Ritopeku.

U ovoj tajnoj prosotriji nalazila se mašina za industrijsko mlevenje mesa u kojoj su uništavana tela žrtava, a potom su ostaci bačeni u Dunav.

U sudnici se trenutno pokazuju fotografije takozvane klanice, u kojoj se nalazi, kako kaže Lalić, mašina za tabletiranje spida, koja je pripadala ubijenom Goranu Mihajloviću, koji je otrovan u Ritopeku, a potom je nejgovo telo spaljeno u vikendici u Surduku. Vikendica je u vlasništvu bivše žene Radoja Živkovića Žutog, koji je u Turskoj uhapšen zbog ubistva vođe škaljaraca uJovana Vukotića..

Na fotografiiji 23 iz tajne prostorije, obeleženi su tragovi krvi na zidu, odnosno tamne mrlje, za koje Lalić kaže da je to krv  ubijenog Lazara Vukićevića.

 

Određena pauza do 12 h

Sudija je upravo odredila pauzu koja će trajati do 12 časova.

Prikazano šta je policija zatekla u Ritopeku

U sudnici se prikazuje foto-dukmentacija koju je napravila policija kada je ušla u kuću strave u Ritopeku.
Prikazana je garaža iz koje se ulazilo u tajnu prostoriju u kojoj su ubijene žrtve ovog klana, gde se, prema optužnici, nalazila i mašina za mlevenje mesa, u kojoj su uništena tela žrtava.

Prikazane su fotografije elektrošokera, traka za vezivanje nogu i ruku, hrurških rukavica za prkrivanje tragova.

- Dok je mašina bila u garaži, pre nego je premeštena u tajnu prostoriju, lepila se folija i nspod kao i radni pult, kako ne bi ostajači tragovi od ubistava - objasnio je svedok saradnik.

MUP Srbije
 

Prema fotografijama, u garaži se nalazio i monitor za video nadzor, koji je pokrivao prostor ispred garaže, a prikazano je i zgarište iza kuće gde je, kako kaže Lalić, spaljena garderoba ubijenog Gorana Veličkovića..

Prikazane su i fotografije kupatila o kom je Lalić govorio sa Miljkovićem, gde su se tuširali posle izvršenja dela.

Na fotografiji broj 65 se vide stepenice za gornji sprat i one vode dnevnu sobu.

Na fotografijama iz dnevnog boravka nalaze se pronađeni tragovi na zidovima kao i nekoliko kutija od mobilnih telefona, ali i braon, kožna futrola za oružje.

Lalić je istakao da je na jednoj šarenoj garnituri, koja se sastoji od dva spojena tela, sedeo Zdravko Radojević. U spavaćoj sobi kuće ne nalaze se kreveti, već dva dušeka na podu sobe. Osim dušeka, u sobi se nalazi veliki beli plakar. 

"Video sam kako prska krv iz Vukićevića"

Miljković se dotakao i pitanja koje je juče sudija postavila Laliću, koji se tiču tragova krvi u kući, i pitao ga da li je video "krv koja prska iz Vukićevića".

Lalić je rekao da je video i to na zidu iznad vrata, a potom i ponovio da je taj trenutak"video svojim očima".

Miljković se posle ovog odgovora osvrnuo na Lalićev raniji iskaz, u kome je rekao da je posle ubistva Ljepoje sam čisito stepenice, pa je drugooptuženi pitao zašto onda nije čistio krv i uklanjanja tragova posle ubistva Lazara Vukićevića, tvrdeći da se to nije desilo.

"Umešao" se i Belivuk

Velljko Belivuk sejavio za reč i rekao da ga veoma interesuje da čuje par stvari o stadionu.

- Imao bih pitanja, sudija. Veoma me interesuje par fotografija oko stadiona - rekao je Belivuk, a sudija je rekla da se vrati na to jer je taj set fotografija već pogledan i da može da kaže koja tačno fotografija ga interesuje.

Konkretno, pomenuo je fotografiju na kojoj se vidi šank, pa je sudija rekla da se, kada dođe na red, javi za reč.

Lalić za govornicom, suočavanje sa Miljkovićem

Okrivljenom-saradniku Srđanu Laliću, koji se vratio za govornicu, izneta je foto-dokumentacija na osnovu koje će on da priča o svojim saznanjima.

Advokat Jakša Peković rekao je da bi trebalo odmah da se vrate na komentarisanje fotografija i zamolio da se foto dokumentacija vrati na početak, kako bi optuženi mogli da postavljaju pitanja.

Optuženi Marko Miljković javio se za reč i rekao da za Lalića ima oko 20 pitanja o kući u Ritopeku. On je zatražio da Belivuk i on sede u sudnici kako bi mogli da komentarišu svaku fotografiju.

MUP
 

On je svedoku-saradniku postavio niz banalnih pitanja. Tražio je da mu Lalić opiše kako je izgledalo dvorište u kući u Ritopek, gde su bile postavljene kamere, da li na platou postoje keramičke pločice, da li je sušara bila pokrivena, od kakvog je materijala ograda i slično.

- Kad se uđe u dnevnu sobu kuće, u prizmelju, od kog materijala je pod? Da li ima keramičkih elemenata? Koliko ima utičnica na mestu gde je bio uključen monitor? kakve je boje pekidač za svetlo u dnevnoj sobi kuće? Koje su boje bile zavese - samo su neka od pitanja koje je postavio.

MUP
 

Tokom jučerašnjeg suđenja, Lalić je opisao unutrašnjost bunkera na stadionu FK Partizana i govorio detaljno u kojoj prostoriji se šta odvijalo.

Pripadnici grupe se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, nošenje i držanje oružja, trgovinu drogom, otmicu i silovanje.

Optuženima se na teret stavljaju ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Lazara Vukićevića.

Bonus video

Uznemirujuće svedočenje Belivukovog koljača:"Dok smo gurali isečene delove tela u mašinu za mlevenje mesa, krv je prskala na zid"
 
 
U sudnici Specijalnog suda prikazuje se foto-dokumentacija koju je policija narpavila prilikom ulaska u kuću starve u Ritopeku gde je, prema optužnici, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića svoje žrtve prvo ubijao, a zatim su delove njihovih tela sekli a zatim ih mleli u  industrijskoj mašini za mlevenje mesa u tajnoj prostoriji,  koju svedok sarandik zove klanica.
 
Na fotografijama se vide označeni tragovi po zdiovima,za koje svedok saradnik Srđan Lalić kaže da je, najverovatnije, dok su usitnjavali tela u mašini, krv prskala, a oni nisu uspeli sve tragove da uklone nakon zločina.
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike