Obrt u istrazi ubistva Ane Volš: Čiji je DNK trag nađen u podrumu kuće? Ne pripada ni nestaloj Srpkinji ni njenom mužu Brajanu!

11.06.2023

08:00

0

Među mnogobrojnim dokazima je i ručna testera, koja je pronađena u kontejneru preko puta kuće Brajanove majke

Obrt u istrazi ubistva Ane Volš: Čiji je DNK trag nađen u podrumu kuće? Ne pripada ni nestaloj Srpkinji ni njenom mužu Brajanu!
Brajan i Ana Volš - Copyright Greg Derr/The Patriot Ledger via AP/Instagram

Srpkinja Ana Volš (39) nestala je u novogodišnjoj noći, iz porodične kuće u Kohasetu kod Bostona, a za njeno ubistvo optužen je njen suprug Brajan Volš (48), koji sve vreme negira krivicu. Sumnja se da je njeno telo raskomadao i ostatke stavio u najlon kese i pobacao po bostonskim kontejnerima i deponijama, Telo rođene Beograđanke nije pronađeno, ali isplivavaju novi dokazi protiv Brajana. Poslednji otkriveni dokaz, međutim, mogao bi da baci novo svetlo na čitav slučaj.

Prema nezvaničnim saznanjima, nedavno je pronađen i poslat na analizu DNK trag u podrumu porodične kuće Volšovih u Kohasetu. Interesantno je da pomenuti trag ne pripada ni Brajanu, ni Ani Volš.

Američko tužilaštvo prikupilo je mnogo dokaza protiv Brajana Volša, pa se pretpostavlja da imaju čvrst slučaj protiv supruga ubijene Beograđanke. Među mnogobrojnim prikupljenim dokazima je i ručna testera, koja je pronađena u kontejneru preko puta kuće Brajanove majke.

Početak suđenja Brajanu Volšu, koje se održalo krajem aprila ove godine, otkrio je mnoge mračne porodične tajne, ali i mogući motiv za zločin koji se Brajanu Volšu stavlja na teret. Tužilaštvu su, pre početka suđenja, nedostajale dve važne stvari: prvo je telo žrtve, a drugo je motiv.

Mada telo Ane Volš nije pronađeno, prikupljeni su jezivi dokazi koji govore šta i kako se desilo u podrumu porodične kuće u Kohasetu. Istražitelji su, da podsetimo, pronašli tragove krvi, ali i oštećen i krvav nož u podrumu, a na deponiji neke Anine predmete, kao i dokumentaciju i testeru, za koju veruju da je korišćena u komadanju Aninog tela.

Printskrin Aninog ljubavnika

Ranije je saopšteno da su pronađeni tragovi krvi i tkiva, ali je na početku suđenja precizirano da je na testeri za metal, koju je Brajan Volš kupio 1. januara, pronađen delić kosti koji je poslat na analizu, kao i uzorci krvavih mrlja koje su pronađene u kući, ali i u džipu koji je koristio Brajan Volš.

Profimedia/Instagram_anawalshe
Ilustracija

Tada su prvi put prikazani i snimci kamera za video-nadzor koje su snimile Brajana kako baca kese za đubre u kontejner, ali i kako u obližnjem depou kupuje sredstva za čišćenje i drugi materijal, kao što su zaštitne naočare i odela, kao i već pomenuta testera, u vrednosti od 450 dolara. Ambalaža od sredstava za čišćenje i zaštitna odela su takođe pronađeni. Ono što je za tužilaštvo bitno je što se, čini se, došlo i do mogućeg motiva za ubistvo. Kako se ispostavilo, Brajan i njegova majka Dajana Volš, počeli su da sumnjaju da Ana vara Brajana.

Policija je došla do saznanja da je Brajan printskrinovao sumnjivog muškarca sa Instagram naloga svoje supruge Ane. I to nije bilo sve. Njegova majka Dajana unajmila je privatnog detektiva koji je uhodio Anu i trebalo da pribavi dokaze o njenom navodnom neverstvu.

Tužilaštvo je u uvodnoj reči iznelo i delove iskaza bebisiterke koja je kritičnih dana čuvala trojicu sinova Ane i Brajana Volša u njihovoj kući. U izjavi policiji, bebisiterka je rekla da je Brajan zamenio tepih na stepenicama koje vode u podrum, ali i da je stavo bravu na vrata podruma.

Da tužilaštvo raspolaže čvrstim dokazima, govori i odluka suda da Brajan Volš ostane u pritvoru, bez mogućnosti kaucije. Uz ubistvo, njega vlasti terete i za ometanje istrage i nezakonito odlaganje ljudskog tela.

Tri ključna dana

Ključni dani u životu Ane Volš, koja je nestala u prvim satima 1. januara iz kuće u Kohasetu kod Bostona, bili su definitivno od 24. do 26. decembra prošle godine, u vreme oko katoličkog Božića. Tih dana, njena svekrva Dajana Volš unajmila je privatnog detektiva. Tada je i Ana otkrila planove da napusti Brajana i sa decom se preseli u Vašington gde je radila.

Od majke Milanke Ljubičić tražila je 24. decembra da se spakuje i sutradan dođe u Boston. Da je Ana napisala majci zbog čega od nje tako iznenada traži da dođe, da je kojom reči nagovestila da ima problema, Milanka bi se sigurno brzo spremila i odletela za Ameriku. Tada bi, možda, sve bilo drugačije.

Obelodanjeno je i da je Ana Volš navodno bila u vezi sa muškarcem, čije ime se ne spominje. Policija je, kako su preneli američki mediji, obavila razgovor sa tim muškarcem u Vašingtonu 7. januara, dan pre Brajanovog hapšenja. Taj muškarac je navodno priznao policiji da se "zabavljao" sa Anom. U spisima se navodi da je istražiteljima rekao kako je taj odnos postajao sve ozbiljniji prethodnih nekoliko meseci i da su proveli Dan zahvalnosti zajedno u Dablinu.

Rezultati istrage privtnog detektiva, kojeg je angažovala Dajana Volš, nisu saopšteni javnosti. Osim toga, više Aninih prijatelja potvrdilo je da je ona planirala da se sa decom preseli u Vašington, gde je radila i bila na visokoj poziciji u poslu sa nekretninama. Pomoćnik okružnog tužioca Norfolka Greg Konor rekao je i da je Ana imala životno osiguranje na iznos od 2,2 miliona dolara, a da je Brajan Volš jedini korisnik.

Brajan, kome se suđenje nastavlja u avgustu, nekoliko dana posle Aninog nestanka, uhapšen je zbog ometanja istrage, a pretresom kuće pronađen je krvavi nož, dok su na deponiji, na kojoj se otpad reciklira, pronađene testere, sekira, kao i kravi peškiri i tepih sa tragovima ljudskog tkiva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike