Tim od pet stručnjaka veštačio brata Uroša Blažića: Evo šta će biti sa tinejdžerom i šest godina robije

31.10.2023

16:15

0

Stručnjaci utvrdili da Boris G. može da krivično odgovara

Tim od pet stručnjaka veštačio  brata Uroša Blažića: Evo šta će biti sa tinejdžerom i šest godina robije
Uroš Blažić - Copyright MUP

Boris G. (19) iz Kragujevca, brat od ujaka Uroša Blažića optuženog da je ubio devet, a ranio 12 osoba, bio je na veštačenju u Specijanoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Tim od pet lekara doneo je odluku da je i psihički i fizički odgovara uzrastu u kom se nalazi kao i da je bio sposoban da shvati ozbiljnost krivičnog dela koje je učinio. Nakon veštačenja, Boris G. je produžen pritvor do 30 dana, a Više javno tužilaštvo u Smederevu za njega je tražilo zatvorsku kaznu od šest godina.

Goran (49) i Boris G. optuženi su zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava. Oni su uhapšeni nakon što je uhvaćen Blažić, a tada je iza rešetaka završio i njegov otac Radiša.

Blažićevom ocu Radiši, po optužnici, na teret se stavljaju dva krivična dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti. Tužilaštvo je predložilo kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, kao jedinstvenu maksimalnu kaznu za oba krivična dela.

Istragom je utvrđeno da je okrivljeni Radiša u kući u kojoj je živeo neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to pištolj, revolver, 241 komada metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite delove za oružje.

Pored ovoga, na teret mu se stavlja da je neovlašćeno nabavio veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava, između ostalog i automatsku pušku sa mehanički uklonjenim fabričkim brojem "Zastava", model "M70 AB2", pištolj "Tokageu TT-33" kao i municiju za navedeno vagreno oružje, jednu ručnu bombu M 52, jednu ručnu bombu M 75 i jednu kumulativnu ručnu bombu M79.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike