Pojačane mere zbog "kavčanina" u Trstu: Preživeo četiri atentata, a evo gde ga Italijani čuvaju (FOTO)

31.10.2023

11:10

0

Autor: 24sedam

"Kavčanin" Miloš Radonjić iz Kotora smešten je u visokoobezbeđeni italijanski zatvor

Pojačane mere zbog "kavčanina" u Trstu: Preživeo četiri atentata, a evo gde ga Italijani čuvaju (FOTO)
Copyright Italy police

"Kavčanin" Miloš Radonjić iz Kotora, koji je uhapšen u Italiji po poternici SAD, preživeo je četiri "sačekuše" za koje se sumnja da dolaze sa adrese "škaljarskog klana". Zato je sada, posle hapšenja u Trstu po nalogu SAD, smešten u visokoobezbeđeni italijanski zatvor.

Pokojni vođa "škaljarskog klana" Jovan Vukotić sumnjiči se za jedan od pokušaja ubistava Radonjića, inače desne ruke šefa "kavčana" Radoja Zvicera. On je te navode i optužbe demantovao nekoliko puta. Tada je pucano na Radonjića i njegovog prijatelja Vojina Stupara. Radonjić je prošao bez povreda, dok je Stupar ranjen. Zbog tog slučaja podnesene su krivične prijave protiv Vukotića, Igora Dedovića i Milića Minje Šakovića.

Poslednji napad

Poslednji napad na Radonjića dogodio se juna 2016. u Kotoru. Radonjić tada policiji nakon napada nije želeo da otkrije imena osoba koje su pokušale da ga ubiju. Nedugo pre toga, njega su u kotorskom naselju Dobrota sačekala dvojica napadača. Pucali su ka njemu, ali je uspeo da uđe u blindirani "audi A8" i tako se spase.

Profimedia
 

Desetak dana ranije, Radonjić je bio teško ranjen u Tivtu ispred kuće u kojoj je živeo. Dok je parkirao automobil, napadači su zapucali iz "heklera". Bio je pogođen u rame i vrat, a jedan hitac mu je izašao kroz oko. Teško ranjen, iskočio je iz automobila i pobegao.

Svega mesec dana pre toga preživeo je još jednu "sačekušu". Dok je bio u autu s prijateljem Stuparom, trojica muškaraca su pucala u njih iz "heklera". Međutim, i tada je uspeo da otvori vrata i pobegne.

"Sačekuša" u režiji "škaljaraca"

Crnogorski državljanin Ljubomir Krivokapić, kog policija označava kao pripadnika "škaljarskog klana", lociran je i uhapšen u Španiji. On se tereti da je sa Balšom Malovićem, za kojim se još traga, pucao na Miloša Radonjića 2016. godine.

Krivokuća takođe važi za člana organizovane kriminalne grupe, a protiv njega će Više državno tužilaštvo u Podgorici voditi krivični postupak zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.

 

 

Krivokapić i Malović su, prema saznanjima, bili angažovani kao obezbeđenje članova vođa "škaljarskog klana".

Robija u Hrvatskoj

Inače, Radonjić je jula 2020. pušten iz zatvora u Crnoj Gori, nakon što je odslužio četvoromesečnu kaznu zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava. Prethodno, tačnije prošle godine, uhapšen je u Hrvatskoj, a ove godine u maju izručen Crnoj Gori, koja ga je potraživala zbog izdržavanja zatvorske kazne od četiri meseca.

U Hrvatskoj je ocenjeno da je njegova bezbednost ugrožena, nakon što je preživeo četiri atentata, pa je u zatvoru boravio pod jakim merama obezbeđenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike