Prva fotografija uhapšenog Crnogorca u Italiji: Pomorac bio desna ruka Zviceru

31.10.2023

10:01

0

Autor: 24sedam

Miloš Radonjić (33) u hijerahiji "kavačkog" klana bio je odmah ispod šefova Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera

Prva fotografija uhapšenog Crnogorca u Italiji: Pomorac bio desna ruka Zviceru
Copyright Hellenic Police

Crnogorski skiper Miloš Radonjić (33) u hijerahiji "kavačkog" klana bio je odmah ispod šefova Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. On je bio u rangu Igora Božovića.

Radonjić je uhapšen po međunarodnoj poternici u Trstu 6. oktobra, a američke vlasti terete ga za "koordiniranje, planiranje i transport pošiljki kokaina" iz Južne Amerike u Evropu, prenose svi italijanski mediji.

Osumnjičeni, pišu Italijani, negirao je krivicu, tvrdeći da se radi o drugoj osobi sa istim imenom i prezimenom.

 
Italy police
 

 

- Italijanskim vlastima Radonjić je rekao da nije osoba koju traže, već da se radi o homonimiji. Apelacioni sud u Trstu je nakon što je odobrio njegovo hapšenje, sproveo neophodne provjere čiji su rezultati opovrgli tvrdnje crnogorskog skipera - piše u tamošnjim medijima.

Miloš Radonjić je uhapšen hotela u Trstu u kojem je bio smešten pre regate koja je održana 8. oktobra. Italijanski mediji javljaju da niko nije primetio da je čamcem upravljao njegov brat Marko, koji je zadužen za taktiku tokom regate.

Amerikanci: Izuzetno opasni šef "kavčana"

Amerika je za Radonjićem raspisala poternicu 15. septembra jer je "opasni šef kavačkog klana" koji je tri puta organizovao i pokušao da u Evropu unese 2.602 kilograma kokaina.
- Kokain je utovaran na američki "pokriveni brod" iz Ekvadora ili sa obala Kolumbije - navode italijanski mediji.

Međunarodni nalog za hapšenje su 15. septembra izdale Sjedinjene Američke Države, čije su ga bezbedonosne agencije istraživale.

- Sumnja se da je jedan od članova internacionalne organizovane kriminalne grupe.

Prema informacijama objavljenim u italijanskim medijima, Radonjićevi otisci prstiju odgovaraju onima do kojih se došlo tokom istrage, broj njegovog pasoša odgovara broju dobijenom od SAD, kao i njegov broj telefona.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike