Miljković se pita kako je Radojević ubijen ujutru, a popodne pucao u Budimira: Advokatu se javio i "ubijeni" sa uznemirujućih fotografija?

19.10.2022

12:53

0

Izlaganje jednog od vođa zloglasnog beogradskog klana ponovo šokiralo javnost

Miljković se pita kako je Radojević ubijen ujutru, a popodne pucao u Budimira: Advokatu se javio i "ubijeni" sa uznemirujućih fotografija?
sudnica belivuk 24sedam goran sivački 22 - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, a počelo je Miljkovićevim opširnim izlaganjem. On se nadovezao na ono koje je imao Belivuk u ponedeljak i nastavio sa opovrgavanjem svih dokaza sa "skaj" aplikacije. Međutim, kada je krenuo da priča o ubistvima koja im se stavljaju na teret, prisutni u sudnici su zanemeli.

Miljković je posle uvoda krenuo da objašnjava i demantuje svaku tačku iz obe optužnice po kojima im se na teret stavljaju sedam ubistava, otmice, silovanje i prodaja droge.

Posebni argumenti su stigli onda kada je stigao do tačke u prvoj optužnici gde se opisuje kako su oteli i ubili navijača Crvene zvezde, Zdravka Radojevića.

Miljković je naveo da neće govoriti o "skaj" komunikaciji jer to nema smisla i nezakonita je kao dokaz, a onda naveo da nijedna stavka u optužnici za ubistvo Radojevića nema nikakvog smisla.

- Ovde se navodi da sam ja namamio Radojevića i da sam ga slagao da treba da dođe da vidi neko oružje. Ovo je već netačno, ja Zdravka poznajem bar 15 godina i bili smo u dobrim odnosima, znači ne u korektnim nego dobrim, što je svakako bolje.Tako da ja nisam imao potrebe da njega mamim ili lažem da dođe da gleda neko oružje. Da sam ga samo pozvao i rekao da dođe, on bi došao, to je odmah netačno - rekao je Miljković, a onda se osvrnuo na još jednu, kako kaže, bizarnost.

- Tužilac je naveo da je Zdravko Radojević ubijen 10. novembra 2020. godine ujutru, a tog dana je popodne pucao u Miloša Budimira, kako je to mogiuće?

Zdravko Radojević/Foto: Printskrin
 

Miljković je rekao da je to samo jedna od nelogičnosti u optužnici, a da je u iskazima okrivljenih svedoka sve nelogično.

Kao "apsurd" označio je i fotografije tela koje su pokazivane na nacionalnoj televiziji.

- Svi se sećate toga kada vam je rečeno da sklonite decu. E pa, nakon toga mom advokatu se javio momak, navijač iz Švajcarske koji je rekao da je jedna od fotografija na kojoj su takozvane žrtve, zapravo on i da je to bilo posle jednog prebijanja - rekao je Miljković.

On je na kraju, kako kaže, "poentirao" tako što je izneo oprečne iskaze dva svedoka o istom događanju.

- Ovo je pravi dokaz, nemam više šta da kažem - izjavio je Miljković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike