Prokletstvo ganga sa Miljakovca: Ubistvo dilera iz Skoletove ulice pokrenulo smrtonosni talas

28.10.2023

08:00

1

Autor: 24sedam

Ubistvo Zorana Tomovića-Crva bilo je prekretnica mnogih na Miljakovcu

Prokletstvo ganga sa Miljakovca: Ubistvo dilera iz Skoletove ulice pokrenulo smrtonosni talas
Predrag Mitrović Pereca (3) - Copyright YouTube/Printscreen/ RUDAR 7

Borska ulica postala je poznata kao žila kucavica mnogih "žestokih" momaka i zločinima koji je prate. Iz ove prometne ulice na Miljakovcu se sve račvalo. Nekako u periodu dok se gasio klan iz ovog kraja na čijem čelu se nalazio Zoran Uskoković Skolete, koji je učestvovao u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, dogodio se ubistvo koje će obeležiti mnoge sudbine momaka ovoga kraja.

Zorana Tomovića, poznatiji na Miljakovcu pod nadimkom Crv i diler droge, ubijen je u 28. godini. U njega je hitac ispalio Petar Radojičić (47). Na poternici su bili i Nenad Stefanović - Bijafra, V. S, D. K. i I. M. 

- Da se Tomović obratio policiji još bi bio živ - rekao je general-pukovnik Sreten Lukić, u to vreme pomoćnik ministra policije i načelnik Resora javne bezbednosti. 

General je objasnio da je utvrđeno da su ubica i njegova grupa pokušavali da prisile Tomovića da na suđenju izmeni svoj iskaz.

Policijska verzija zločina od 29. oktobra 2000. glasi: Tomovića su na parkingu iza kafića "Slon" u Borskoj ulici presrela dvojica momaka i pokušali da ga uvedu u automobil. Tomović se opirao, dozivao pomoć, uspeo da se otrgne, ali se sapleo pa mu je napadač ispalio metak u glavu. Posle toga su se ubica i njegovi pomagači odvezli plavim "audijem A6".

Na suđenju u Okružnom sudu izgubilo se ime Stefanovića, ali i motiv - spor oko promene iskaza.

- Priznajem da sam ubio Tomovića, ali nisam to uradio sa namerom. Pištolj je opalio kada sam ga udario. Nisam ni znao da je mrtav. To sam čuo tek posle dva dana. Hteo je da mi proda drogu, ali tih dana sam pio blokatore, pošto se lečim od zavisnosti - branio se pred sudom.

Instagram printscreen
Žrtva Marija K.

Dobio je robiju, pa izašao na slobodu. Pa opet zatvor. Uhapšen je 11. marta u Beogradu zbog sumnje da je tukao, zlostavljao i mučio emotivnu partnerku Mariju K. (39), nakon čega je pretučena žena gola pokušala da pobegne od njega preko terase.

I 23 godine kasnije vadio se na blokatore i lečenje. 

Vladimir Stajković je za učešće u ubistvu Zorana Tomovića osuđen na godinu dana zatvora. I on je ponovo uhapšen. Bio je član devetočlane grupe koja je uhapšena 2013. jer su od fudbalera Nikole Virijevića iznudili 30 stanova vrednih dva miliona evra, kao i 60.000 evra, nekoliko luksuznih automobila i najskuplje mobilne telefone. 

Nenad Stefanović (36), zvani Malajac ili Bijafra, bio je prvi na policijskom spisku begunaca za ubistvo kod "Slona". Ali, njegovo ime je na putu do sudnice nestalo. Na lkraju je bio samo svedok i to protiv Radojičića.

Kasnije je Stefanović hapšen i 2003. zbog trgovine drogom. Na kraju, ubijen je na spavanju 8. marta 2004. u svom stanu u Borskoj 36b. Njemu je slepoočnicu hitac iz revolvera ispalio Dragan Karić, narkoman, koji je došao da ga opljačka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike