Stravično ubistvo na Svetu Petku: Izrešetane cela porodica i devojka njihovog sina!

27.10.2023

08:00

0

Kao motiv, kroz medije se provlačilo to da je građevinski preduzimač Zoran odbio da plaća reket

Stravično ubistvo na Svetu Petku: Izrešetane cela porodica i devojka njihovog sina!
Ilustracija - Copyright Youtube Printscreen/Rudar 7 Profimedia

Četiri beživotna tela, šoljice ispijenih kafa i jedna rukavica pronađeni su pre 16 godina u stanu u Spasenovićevoj ulici u beogradskom naselju Žarkovo. Do danas policija nije rasvetlila stravično ubistvo tročlane porodice i jedne devojke koja je kobne večeri došla u posetu svom momku i po svemu sudeći našla se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.

U mirnoj, zavučenoj ulici u beogradskom naselju Žarkovo, u zgradi broj 4 živela je tročlana porodica Obradović - majka Dragica (43), otac Zoran (48) i sin Željko (22). Kobne večeri u posetu im je svratila i Maja Gostić (20), Željkova devojka, jer je sutradan trebalo da svi zajedno putuju.

Svirepo ubistvo dogodilo se na Svetu Petku 27. oktobra 2007. godine u stanu porodice Obradović, kada je nepoznata osoba sa "škorpionom“ ušla u zgradu, a zatim ih sve redom izrešetala. Ubica je pozvonio na vrata koja je otvorila Dragica. U nju je odmah s vrata ispalio nekoliko hitaca, a zatim je nastavio svoj krvavi pir.

Njihova tela pronašao je komšija koji je na vrata stana pokucao, jer mu se Zoran nije javljao na telefon kobne večeri, a trebalo je da idu na fudbal. Najpre je, u hodniku stana, ugledao Dragičine noge i tako shvatio da se dogodio zločin.

- Ne znam ni sam kako sam smogao snage da uđem u stan. U trpezariji sam video Željka sa mrljom na glavi i grudima. Izgledalo je kao da je pokušao da se sakrije. U dnevnoj sobi, na krevetu, sedela je Maja. Glava joj je bila naslonjena na desnu stranu, izgledalo je kao da spava. Jadno dete. U spavaćoj sobi, u krevetu, ugledao sam svog prijatelja, telo mu je bilo krvavo, bio je izrešetan po stomaku i grudima. Bio je u bermudama i košulji, a televizor je još radio - ispričao je novinarima komšija neposredno posle zločina.

Dva oružja i 56 čaura

Odmah je u stan stigla i policija, koja je tokom uviđaja otkrila čak 56 čaura iz dva vatrena oružja, zbog čega se sumnjalo da je bilo više egzekutora. Sumnjalo se i da je porodica, odnosno Dragica koja je otvorila vrata, poznavala ubice, jer prema rečima njenih poznanika, nikada ne bi otvorila nepoznatoj osobi.

Pixabay/Printscreen/Youtube/Facebook
Ubijena porodica Obradović i Maja Gostić

Što se tiče drugih tragova koji bi mogli da pomognu u rasvetljavanju četvorostrukog ubistva, pronađen je deo rukavice za koju se veruje da je pripadala ubici, a na stolu su bile i šoljice ispijene kafe. Sve je ukazivalo na to da je porodica poznavala svoje ubice.

Porodica Maje Gostić ne gubi nadu da će policija rasvetliti ovaj zločin. Kako su ranije ispričali za medije, kada policija reši neki slučaj koji je davno zaboravljen, probudi im se nada da će se i ovaj razrešiti.

- Ne gubimo nadu da će se otkriti ko je pre deceniju zavio porodicu u crno, ali ne bih volela da prođem kao majka Jelene Marjanović, da umrem i ne saznam zašto nam neko ubi ćerku. Ne prođe ni dan da ne pomislim ko ju je ubio i zašto ju je ubio. Iskrena da budem, čini mi se da su u policiji zaboravili na ovo ubistvo, ali nada mi se budi kada čujem da su rešili neka stara ubistva. Zato verujem da tamo ima policajaca kojima je stalo da otkriju ubicu ili ubice - kazala je jednom prilikom Majina majka Tanja Gostić.

Uhapšeni, pa oslobođeni

Obradovići su ubijeni dok su navodno proslavljali useljenje u novi stan. Sumnjalo se da je Zoran, koji je inače bio građevinski preduzimač, odbio da plaća reket. U prilog toj tezi ide i činjenica, kako je istraga pokazala, da je iz kuće nestao jedino rokovnik u kome je Zoran beležio ko mu koliko novca duguje.

Kako su ranije pisali mediji, zbog ubistva Obradovića i Maje Gostić bili su uhapšeni Zoranov prijatelj i komšija Milija V. i bivši pripadnik MUP Milan P., a Rade R. i Milomir M. za iznudu. Međutim, tokom suđenja su oslobođeni. Oni su se teretili da su od Zorana pokušali da iznude 80.000 evra, ali su zbog nedostatka dokaza oslobođeni optužbe. Osuđen je samo Milan P. na dve godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Meštani Žarkova prepričavali su za medije da su danima ispred stana Obradovića viđali dvojicu muškaraca u tamnom automobilu. Navodno su samo sedeli u automobilu s jastucima za vrat i osmatrali ulaz u zgradu. Posle ubistva, niko ih više nije video.

U Spasenovićevoj ulici nakon stravičnog zločina zavladao je muk. Dani su prolazili, a policija nije imala odgovor na pitanje šta se desilo sa porodicom, ko je mogao da hladnokrvno ušeta, izrešeta četvoro odraslih ljudi i nestane bez traga. Tako je ostalo sve do danas.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike