Bivši vaterpolista služiće doživotnu kaznu zatvora u Crnoj Gori: Dušanku nemilosrdno ubadao u vrat i grudi dok nije umrla!

23.10.2023

13:22

0

Dejan Dabović osuđen je za ubistvo iz bezobzirne osvete svoje bivše devojke Dušanke Jocović u Novom Sadu

Bivši vaterpolista služiće doživotnu kaznu zatvora u Crnoj Gori: Dušanku nemilosrdno ubadao u vrat i grudi dok nije umrla!
Dušanka Jocović i Dejan Dabović - Copyright Facebook/Pixabay/Profimedia

Dejan Dabović, bivši vaterpolista koji je 26. decembra 2019. godine mučki ubio svoju bivšu devojku Dušanku Jocović ispred njene zgrade u ulici Alekse Šantića u Novom Sadu, biće prebačen u Crnu Goru, gde će služiti kaznu doživotnog zatvora, saopštio je Viši sud u Novom Sadu.

Osuđeni Dabović je, kako se navodi u saopštenju, 22. septembra 2021. godine iz pritvorske jedinice OZ Novi Sad sproveden na izdržavanje kazne prvo u KPZ Sremska Mitrovica, a nakon toga u KPZ Beograd - Novi zavod, Padinska skela, gde se i dalje nalazi. Rešenjem Višeg suda Novom Sadu od 25. februara prošle  godine, usvojena je molba branioca da se osuđeni Dabović premesti u Republiku Crnu Goru, čiji je državljanin, radi daljeg izdržavanja kazne doživotnog zatvora. To rešenje je potvrdio i Apelacioni sud u Novom Sadu.

Kako se dodaje, organizacija i transfer osuđenog biće realizovani u skladu sa daljim tehničkim odlukama nadležnih organa Republike Srbije i Republike Crne Gore.

Dabović je iz Herceg Novog i nekadašnji je vaterpolista, a 2019. godine ubio je svoju devojku Dušanku Jocović u Novom Sadu nasred ulice, pa je 2021. godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

On je pravnosnažno osuđen za teško ubistvo iz bezobzirne osvete bivše devojke nakon što je sa njim raskinula dugogodišnju emotivnu vezu i za razbojništvo u kladionici, koje se desilo dan pre ubistva.

Printscreen/Facebook
Dejan Dabović

Dušanku je izbo nožem pred zgradom u kojoj je živela u Alekse Šantića. Devojka je preminula na putu do Urgentnog centra, dok je Dabović uhapšen nekoliko sati kasnije.

- Poslednjih godinu dana, otkako sam u pritvoru, stalno razmišljam o tome šta sam uradio i kajem se. Sećam se da sam Dušanku udarao pesnicama po glavi i ničega više. Ne znam kada sam izvadio nož. Sledeće čega se sećam je dolazak u sobu u hostelu - rekao je Dabodić na jednom od suđenja.

Govoreći o njihovoj vezi, Dabović je tvrdio da su i on i Dušanka međusobno bili ljubomorni i da je zbog toga dolazilo do prepirki. Imao je, kako je rekao, potrebu da se vidi sa njom i 25. decembra je otišao do njene zgrade, ali je nije pronašao. Sutradan su se, po njegovim rečima, sreli kod Limanske pijace, prošetali su se i pričali o svojim životima.

- Ušli smo u radnju, kupila je vodu i nekoga je pokušala da pozove preko telefona i čuo sam kada je rekla da je Dejan Dabović sa njom i da joj preti nožem. To me je užasno pogodilo, krenuo sam da je zagrlim, a ona je vikala da se sklonim od nje. Odgurnula me je i pljunula i to me je razbesnelo - ispričao je Dabović u sudnici.

Dušankina majka Mirjana i rođena sestra Danijela, koja živi u Novom Sadu, pridružile su se krivičnom gonjenju Dabovića. Navele su da im je teško zbog svega što se dogodilo, kao i da je Dušankin otac u međuvremenu od tuge za njom preminuo. One su ispričale i da se po Herceg Novom posle ubistva pričalo kako je optuženi od kuće poneo nož kojim je počinio zločin, jer nigde nije mogao da nađe da kupi pištolj.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike